Film Dikkertje Dap

Woensdag gingen we met de 2de en 3de kleuterklas op uitstap naar het cultureel centrum. We hebben daar genoten van een ontroerende film over echte vriendschap.

Een tekenaar in de klas

In het tweede leerjaar leerden we in ons vorig thema van Taal over verschillende soorten boeken en hoe boeken worden gemaakt. Het ideale moment om iemand naar de klas te halen die hier meer over weet. De papa van Birte, Frodo, is een striptekenaar. Hij vertelde ons hoe zijn tekeningen en boeken tot stand worden gebracht en welke opdrachten hij allemaal uitvoert. Het was ook leuk om te zien hoeveel materiaal hij had meegebracht. Tot slot maakte hij een mooie tekening om in onze klas op te hangen. Wie zijn werk wil bekijken, of een boek wil bestellen kan dat op deze site : www.frododedecker.com Het werd een leerrijke ervaring!

Boerderij 't Groenhof

Op vrijdag 5 april brachten we met onze klas een bezoek aan boerderij 't Groenhof. Het zonnetje was van de partij dus het beloofde een stralende dag te worden. En dat werd het zeker! Er stonden heel wat activiteiten op het programma : brood bakken, pony rijden, dieren voederen, met de tractors rijden, lunchen met verse soep, en natuurlijk ook wat spelen op het erf. Al veel te vroeg was het tijd om terug naar school te vertrekken. Het was een super leuke dag!

Sportbeurs

Vandaag hield het derde lj een sportbeurs. We leerden over basket,freerunning,breakdance, skiën,tennis, trampolinesprongen, turnen, dansen, ponyrijden, zwemmen, voetbal ,ijshockey ,volleybal en schaatsen. We kregen ook uitleg over de verschillende disciplines van atletiek. Het was zeer boeiend.

Vrolijk Pasen!

We wensen jullie een vrolijk Pasen! Geniet van de paasvakantie!

E-mails leren versturen

De kinderen van het derde leerjaar leerden de voorbije weken tijdens de taallessen over uitnodigingen, reclame en brieven schrijven. Om het taalthema af te ronden, leerden ze ook een e-mail opstellen. Niets zo leuk om dit dan ook écht te kunnen doen! De kinderen maakten gebruik van hun eigen klas e-mailadres om een echte mail naar hun ouders te verzenden. Ze gingen ijverig aan de slag met de laptops en dootabs en beleefden veel plezier aan de activiteit. Een beetje later kregen ze zelfs al heel wat reacties van fiere mama’s en papa’s. Het was zowel voor de kinderen als voor de juffen een zeer leerrijke activiteit!

Pasen op 't Goortje

In de wei lag een ei, van papier...tierelierelier. In de wei lag een ei, van plastiek...tierelierelik. In de wei lag een ei, van chocola.... tierelierela. En dan maar rapen en smullen... Veel plezier!

ACROBATIE door het 6e leerjaar

De voorbije weken werd er tijdens de turnlessen van het 6e leerjaar hard gewerkt rond acrogym. De kinderen maakten in groepjes een 'show-tje', waarbij veiligheid, stabiliteit, turnvaardigheid en originaliteit centraal stonden. Zie hier het resultaat!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be