

Meters en peters
Onze kleuters kregen deze maand een meter of peter uit het derde leerjaar. Wat vonden we dat allemaal spannend!
Ondertussen hebben we al leuk met elkaar kunnen spelen tijdens de ochtendspeeltijden. Onze grote peters en meters zullen ons troosten als we verdriet hebben, maar ook samen met ons leuke spelletjes doen.
Wat leuk!


Blaadjes overal
Blaadjes aan de bomen, blaadjes in de lucht, blaadjes op de grond, blaadjes in het klasbos, ... en blaadjes op onze blaadjeskroon.


Herfstwandeling
De herfst is weer in het land! Dus trekken we de natuur in om te leren over bomen, paddenstoelen, bladeren, vruchten,... We meten de omtrek van een boom, wel 4 meter! Of we ontdekken dat paddenstoelen plaatjes of buisjes hebben aan de onderkant van de hoed. We zetten insecten en spinnen in een loeppotje om ze beter te kunnen zien. Wat een leuke, leerrijke namiddag!


Lezen met peters en meters
In het 2de leerjaar hebben we geleerd over prentenboeken. Om het thema af te ronden maakten we zelf een prentenboek! We schreven mooie zinnen bij de prenten. En we oefenden het luidop lezen. En een prentenboek mag natuurlijk voorgelezen worden! Dit deden we voor onze peters en meters van het 6de leerjaar. Heel fijn om samen nog eens iets te kunnen doen. We hebben heel wat complimentjes gekregen. Dat was tof!


Een school met veel gezichten
Natuurlijk kan je bij ons op school heel wat leuke gezichten zien! Er zijn dan ook een heleboel kinderen aanwezig. Maar het vierde leerjaar ging tijdens het hoekenwerk op speurtocht naar nog meer toffe gezichten. Ze gingen met een camera aan het werk en toonden ons gezichten in de school die we nog niet kenden. Benieuwd naar deze gezichten? Kijk maar snel naar enkele foto's uit hun fotoreportage!


Muziek maken met natuur
Kan je muziek maken met natuur? Jazeker! We brachten allerlei herfstspulletjes mee naar de klas. Zo vonden we bijvoorbeeld bladeren, eikels, takjes, kastanjes, beukennootjes, dennenappels,... Hiermee konden we leuke, originele geluiden maken. Deze herfstgeluiden hebben we in een grafische notatie omgezet.
Elk groepje bedacht dan een eigen muzikaal herfststukje. Tijdens het toonmoment genoten we van elkaars muziekstukje!


Spelen in de tweede kleuterklas
In onze kleuterklas kunnen onze kleuters kiezen om in de hoeken te spelen. Dan kunnen ze spelen in de poppenkamer, in de leeshoek, in de winkel, aan de kniptafel, ... Daar mogen ze soms vrij spelen (zoals bijv. met de treinsporen -die zijn dit jaar enorm in trek ) Het kan ook zijn dat er opdrachten worden gegeven. Zo zie je hier geen hoop Duploblokken op elkaar, maar de voederbak met hooi voor de schapen. De meisjes hebben met de houten blokken een stal gemaakt voor de diere


Stap voor stap onze handen wassen!
In de tweede Kijker van het vierde leerjaar staan instructies centraal. Vandaag leerden we een instructie geven en uitvoeren, namelijk het goed wassen van handen. Per twee zijn we aan het werk gegaan. De ene leerling las de stappen van de instructie voor en de andere leerling voerde ze uit. Nadien wisselden we van rol. Hierdoor leerden we dat het belangrijk is om rustig en duidelijk te spreken als je een instructie geeft en dat je aandachtig moet luisteren om een instructie g


Zoektocht met onze plattegrond
Op de plattegrond van onze school hebben we goede verstopplekken aangeduid. Nadien verstopten we daar viltstiften in verschillende kleuren. Met het plan van het andere groepje gingen we op speurtocht ...en ja, we hebben ze bijna onmiddellijk gevonden. Wij zijn goed speurders of maakten we goede plannen?


Mega-afvaldag
Een kleine moeite, maar een groot resultaat! Dat hebben we zelf ondervonden toen we met z'n allen gingen zwerfvuil rapen in onze schoolomgeving. Met handschoenen en een grjipstok gingen we aan het werk. Al snel merkten we dat er heel wat vieze sigarettenpeuken op de stoep lagen. Dat is niet leuk! Ook aan de parking van Delhaize vonden we heel wat zwerfvuil tussen de beplantingen. Alles werd netjes opgeruimd en nu proberen we samen de buurt proper te houden.