
Dag van de sportclub
Om de dag van de sportclubs toch even in de verf te zetten, zijn we onze klasdag gestart met een ochtendgymnastiek. Op de speelplaats hebben we er weer een nieuwe uitdaging bij. Het was een dag vol verrassingen.

Hidrodoe
Vrijdag gingen we naar Hidrodoe. We kregen eerst een film te zien hoe Smos het water vuil maakt en hoe het water weer proper werd. In de waterwereld staat een kookfiets klaar. Je loopt door een tunnel van water, ijs en stoom. Ondertussen lanceer je zelf een waterstofraket. De grote doe-ruimte staat vol experimenten, proefjes, spelletjes. Hier ontdek je draaikolken, golven,sluizen. In de blauwe watertuin staat een pompenspel ,een waterparaplu, een springfontein en een hydrauli

Speurtocht met een plattegrond!
We leerden over de plattegrond van onze klas. Om dit in te oefenen gingen we op speurtocht. Wie goed de verschillende opdrachten met de plattegrond kon uitvoeren, kwam uiteindelijk bij de schat terecht! Joepie! Iedereen heeft de juiste weg gevonden. We konden met z'n allen genieten van een lekker snoepje!

Verrassing!
Joepie, afgelopen dinsdag was het een zonnige herfstdag! Daar hebben wij extra hard van genoten. Zo zijn we met z'n allen naar het park gewandeld om daar gezellig te picknicken. Terwijl we onze lekkere boterhammen aten, zagen we de eendjes en de schildpadden in de vijver. Leuk hé! Na het picknicken deden we ons afval netjes in de vuilnisbak en speelden we nog even buiten op de speelplaats.

Meten is weten
We hebben hard gewerkt vandaag en gingen aan de slag met de meter! Hoe hoog is de deur? Hoe lang is de lessenaar van de juf? Hoe breed is de klas? Of is de juf groter of kleiner dan 2 meter? Wij weten het allemaal!

Hoekenwerk
We hebben onze draai al goed gevonden in het tweede leerjaar. Onze plaats in de klas voelt al heel vertrouwd. We leerden dat het er vroeger heel anders aan toe ging op school. Toen schreven de kinderen met een kroontjespen en inkt, kwamen ze op klompen en hemden of zwarte jurkjes naar school of moest de belhamel van de klas ezelsoren opzetten. Dit konden we allemaal eens uitproberen in het hoekenwerk. Het waren fijne opdrachten!

Ren je rot tijdens de spellingsles!
Tijdens de spellingsles leerden we over woorden die eindigen op –d of –t. Om te weten hoe we deze woorden juist kunnen schrijven, maken we ze langer. Daarna trokken we met de hele klas naar buiten om dit bewegend verder in te oefenen. De klas werd in twee groepen verdeeld en elke groep kreeg een mandje met kaartjes. Hierop stonden afbeeldingen van woorden met –d of –t achteraan. We maakten het woord langer, renden naar de overkant en schreven het met stoepkrijt in de juiste k

Hoera, lang zullen we lezen!
In onze klas maken we tijd voor te lezen. We proberen iedere dag een kwartier te lezen. Dan is er telkens een leerling die met drie dobbelstenen mag werpen. Het aantal ogen vertelt hoe of waar we op dat moment gaan lezen. Zo hebben we al eens met heel veel emotie gelezen, in het boek van onze buur, op een andere stoel, buiten op de speelplaats, onder onze bank,… Wie weet lezen we binnenkort wel eens met onze schoenen uit of met een rustig muziekje op. Kijk maar eens mee naar

Theorie dode hoek
Op maandag 6 september kregen de leerlingen van het vijfde leerjaar een theorieles over de doe hoek. 20 september volgt de praktijkles.