Babyblues

Soms ben ik mama, dan weer opa, zus of papa . Wie ik ook ben, vol blijheid verwelkom ik de baby (na even wachten tot baby uit de buik is geboren) en verzorg hem of haar dan met heel mijn hart. En af toe, wil ik zelf toch ook nog eens een baby zijn.

Pepernoten bakken

Woensdag hebben we net als de bakpieten onze eigen pepernoten gebakken!

Instrumenten maken

Vandaag maakten we in het derde leerjaar onze eigen instrumenten. Tijdens Kijker 2 leerden we in de taallessen over instructies. We lazen hoe we vingerafdrukken kunnen maken en deden dit ook met inkt. Ook stappenplannen voor het maken van instrumenten kwamen veel aan bod. Wat we leerden, hebben we vandaag echt kunnen uitvoeren. We gingen aan de slag met de instructies en maakten zo mooie rammelaars, regenkokers en trommels. Op het einde van de les konden we genieten van knappe optredens met deze instrumenten. Wat was dit leuk!

Villa Pila

Vorige donderdag bracht het derde leerjaar een bezoek aan villa pila van Bebat. We zagen hoe de batterijen gesorteerd werden. We leerden allerlei soorten batterijen kennen. Op het einde deden we een quiz en we hadden goed opgelet want de vragen werden juist beantwoord. Joepie! Het was heel interessant. En het is zeer belangrijk dat we onze lege batterijen mee naar school brengen om te deponeren de vaten van Bebat.

Herfstwandeling

Op maandag maakten de kinderen van het eerste leerjaar samen met hun juffen een mooie herfstwandeling in het park en het bosje in de buurt van de school. We konden zien hoe de natuur verandert in de herfst en welke herfstvruchten en mooie blaadjes er te vinden zijn. We mochten er zelfs enkele meenemen naar de klas om ze daarna te tonen aan onze klasgenootjes.

Hoekenwerk voertuigen

Op donderdag deden we een hoekenwerk over voertuigen. We legden een getallentrein in de juiste volgorde, oefenden onze fijne motoriek door de weg van een racewagen te volgen en vulden de laadbakken van enkele vrachtwagens met het juiste aantal blokken. Hierbij moesten we zeker goed tellen. We speelden ook een domino van leuke vliegtuigjes, deden een lottospel van verkeersborden en we gingen aan de slag met klei. Hiermee mochten we dan een vliegtuig of luchtballon in de lucht kleien of een trein op de sporen, ... We hebben hard gewerkt!

Meten en wegen

Tijdens de rekenles deden we een hoekenwerk met onze beide juffen. In kleine groepjes gingen we aan de slag. We hebben mogen wegen, meten en we gingen ook met maatbekers en flessen aan de slag om te leren over inhoud. We hebben mooi samengewerkt. Kijk maar eens mee op de foto's.

Winkeltje spelen

Op donderdag leerden de kinderen van het eerste leerjaar rekenen met de euro. Daarom speelden we ook winkeltje in de klas. We maakten drie mooie winkels: een groente- en fruitwinkel, een poppenwinkel en een autowinkel. De prijzen werden natuurlijk bij onze spulletjes gezet. Daarna gingen we met onze winkelkar en ons winkelmandje naar de kassa om deze spulletjes te betalen met speelgoedgeld. Wanneer we te veel geld gaven, moesten we natuurlijk geld terugkrijgen. Goed rekenen dus! Maar er kwam zelfs een beetje taal aan te pas, want sommigen onder ons probeerden al echte naamkaartjes te maken voor de groentjes uit hun winkel.

Kermis

Vorige week was het kermis in ons dorp, maar ook een beetje in onze school! De kinderen van het eerste en tweede leerjaar organiseerden namelijk zelf een kermis. Eerst stelden ze in kleine groepjes hun eigen kermiskraam op en daarna mochten ze met kleine centjes op de kermis rondgaan. Er waren allerlei dingen te doen: eendjes vissen, samen op de paardenmolen, blikken gooien, pijltje pik, eendjes vissen en nog veel meer. We maakten zelfs heerlijke popcorn. Wat hebben we ons samen geamuseerd! De opbrengst van de centjes schenken we graag aan een doel van de Warmste Week, namelijk 't Mayakind van Nu. Deze organisatie probeert aan bijna 600 leerlingen in Guatemala ondersteuning en onderwijs te b

Samen spelen

De kinderen van het tweede leerjaar leerden deze maand heel veel bij over spelletjes en hun spelregels. In kleine groepjes leerde ze om zelf spelregels te schrijven bij een bestaand spelletje. Om deze spelregels toe te passen, nodigden we de kinderen van het eerste leerjaar uit. De kinderen van het tweede leerjaar legden het spelletje goed uit en zo konden de kinderen van het eerste leerjaar het spelletje samen spelen. Wat was dat leuk!

Frans dialoog

De leerlingen van het zesde leerjaar leerden tijdens de lessen Frans hun klas voorstellen en de getallen tot 100 benoemen. Met deze kennis maakten ze een dialoogje waarin ze hun klas voorstelden. Nadien werden de dialoogjes voorgesteld aan elkaar. Nous avons deux classes en sixième. Il y a quarante et un élèves. Les professeurs s'appellent Marc et Robine.

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be