Proficiat zwemmers!

Gisteren namen 36 kinderen van onze school deel aan de jaarlijkse interscholen-zwemwedstrijd. Dankzij de extra inzet van onze sportievelingen en ondanks enkele zieken, behaalden we toch het 2e hoogste aantal deelnemers! Ze zwommen elk zo snel mogelijk 25 meter tegen de leerlingen van de andere Heistse Scholen en behaalden enkele mooie podiumplaatsen. Bekijk hierbij de uitslagen. Morgen zetten we de zwemmers nog even in de spotlight en ontvangen ze allen een medaille!

Pizza maken

Dinsdag maakten we onze eigen hartjes-pizza. Eerst kneden we het pizzadeeg, daarna moesten we met de deegrol het bolletje heel dun uitrollen. Dit was niet altijd even makkelijk. Daarna namen we een schepje tomatensaus, dat we dan uitsmeerden over het hele hartje. We kregen ook een schijfje mozzarella en dit hebben we in kleine stukjes geschuurd en verdeeld over onze pizza. Als laatste mochten we kiezen om de pizza nog extra te beleggen met hesp, salami of ananas. Na de speeltijd waren onze pizza's klaar en konden we smullen van onze eigen hartjes-pizza. Nog eens bedankt aan Myriam om ons te helpen bij het koken!

Op ontdekkingsreis door het museum

Vorige week gingen we met de bus naar het M-Museum in Leuven. De busrit was al bijzonder, want deze keer gingen we niet met onze kleine bus, maar met een echte grote bus (met bijhorende hoge trap ;-)) In het museum namen de gidsen ons mee op een ontdekkingsreis. We zagen schilderijen (eentje was supermooi, nl. van onszelf), een gekke trap waar je niet op kon stappen, beeldhouwwerken, een reuze-pop, een thee-salonnetje met lekkere geurtjes, ... Of we er allemaal evenveel van onthouden hebben, weten we niet, maar het heeft in ieder geval indruk gemaakt.

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be