Fietsparcours

Om ons thema verkeer goed af te sluiten hebben we vandaag een fietsparcours gemaakt om de speelplaats. Hier konden de kleuters vandaag een hele dag genieten van het fietsen.

Programmeren op school

Tijdens het hoekenwerk van de derde graad gaan de leerlingen van het vijfde en zesde leerjaar deze keer aan de slag als echte computerspecialisten. Op een speelse en eenvoudige manier leren de kinderen programmeren. Zo kennen ze de beginselen van code en hoe een computer 'denkt'. In de andere hoeken leren we meer over katrollen en hefbomen, leren we verantwoordelijk omgaan met en nadenken over geld en gaan we zelfstandig aan de slag met stappenplannen om origami te vouwen. Super leuk!

Verkiezingen

Ook in Heist-Goor is de verkiezingskoorts gestegen. De leerlingen van 5A vormden klaspartijen en verkiezingen om een klasparlement te vormen. De verkiezingsprogramma's werden voorgesteld, affiches werden opgehangen,... Vandaag was het dan eindelijk zo ver! Om 10.45 opende ons stemkantoor. De voorzitter, secretaris en bijzitters waren er klaar voor.Ook het zesde leerjaar en de leerkrachten kwamen hun stem uitbrengen. Nadien kwam het telkantoor in actie... Tijd om de stemmen te tellen. Wie wordt de grote winnaar van de verkiezingen???

Klasdoorbrekend werken

Les muzische vorming waarbij we experimenteren met lijnen, vlakken en kleuren, om zo met behulp van onze fantasie dieren of voorwerpen te herkennen in de lijnen.

Kookactiviteit 2de leerjaar

Kookactiviteit: 1. groentjes met een dipsausje 2. fruitsalade 3. bananenmilkshake 4. wentelteefjes Eerst hebben we in kleine groep alles voorbereid. Nadien hebben we afgewassen en alles opgeruimd. Tot slot zijn we op het gras gaan picknicken en konden we proeven van onze bereidingen. We denken dat ze het wel lekker vonden, want alles was zeer snel op😉 !!

Tour de Goortje

Nu “Kris de polis” in de poppenkast heeft verteld hoe je veilig op straat kan rijden, vinden we dat we klaar zijn om samen de tour de goortje te fietsen.

Een gevaarlijke straat op 't Goortje

Op 't Goortje is er een gevaarlijke straat. Niet echt natuurlijk, maar in de poppenkast van meneertje Pom. Onze vrienden genoten van de draak die verkeersborden kwam opeten, van de auto's die snel reden, van meneertje Pom die eerst klein en daarna weer groot was.

Poppenkast

Vandaag konden volop genieten van de poppenkastvoorstelling van De Neus over het thema verkeer.

Beroep van mama of papa

In het derde leerjaar leren we allerlei zaken over verschillende beroepen. Het beroep van mama of papa hoort daar uiteraard ook bij. Er kwamen heel wat mama's en papa's langs om wat meer over hun beroep te vertellen. Ze hadden ook verschillende materialen bij zoals een echte naaimachine, handboeken uit het middelbaar, parfums en schoonheidsproducten, een labojas, proefbuisjes, brillen en nog veel meer. Door al deze materialen en de boeiende uitleg, waren de kinderen heel erg geïnteresseerd en luisterden ze heel aandachtig. Bedankt mama's en papa's voor de leerrijke en leuke namiddag!

Sportdag van de gemeente

Op donderdag mochten we gaan sporten in het sprookjesbos. We hebben tikkertje gespeeld met de heks en de kabouters. We leerden mikken, net zoals de feeën. We maakten golven voor Pinokkio. Bij Aladdin leerden we hoe we ons moesten verplaatsen op een vliegend tapijt. We zochten naar snoepjes om Hans en Grietje te helpen. We hebben heel wat beleefd in het sprookjesbos.

Techniek: lampje branden

Vorige week experimenteerden de kinderen van het tweede leerjaar met lampjes, batterijen, draden,...om zo een elektrische stroomkring te bekomen. Vandaag gingen ze aan de slag op een lampje te installeren in hun zelfgemaakt huisje dat ze maakten van wegwerpmateriaal. Hoe gezellig was dat, toen het licht in de kamertjes brandde...!

Averegten

Maandag 29 april trokken de 5-jarigen naar De Averegten waar ons een sensationele lentewandeling stond op te wachten. Als echte indianen trokken we door onbekend terrein op zoek naar sporen, dieren, uitdagingen, ... Telkens we een nieuwe opdracht volbracht hadden kregen we een extra indianen-streep op onze gezichtjes. Kortom het was een zeer leerrijke maar ook spannende uitstap.

Mama's feest

Een baby in de klas ….. Gelukkig is mama (en papa) er om goed voor dat kleine kindje te zorgen. Zondag is het moederdag, en is het onze beurt om eens voor mama te zorgen, en om haar te verrassen.

Stripfiguren

In 4A kan je nu echte striphelden ontmoeten! Tijdens taal schreven we ons eigen stripverhaal en tijdens muzische vorming gingen we aan de slag met strips en dootabs. We werden in groepjes verdeeld en kregen enkele covers van strips. Deze probeerden we zo goed mogelijk na te doen. Hierbij letten we op onze mimiek en onze houding. Wanneer iedereen klaarstond, nam de fotograaf een foto. Benieuwd naar het resultaat? Kijk maar eens naar enkele strips uit onze eigen collectie!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be