Naamskeletten

Nu Halloween dichterbij komt, kan je in het vierde leerjaar naamskeletten vinden! Als je goed kijkt, weet je misschien welke kunstenaars deze werkjes gemaakt hebben. Ra ra ra ... (Als je deze namen van achter naar voren leest, kom je de oplossing te weten: dnaN, edniL, eniluaP, narF, repsaJ)

MEGA-sportdag

Met de bus gingen we naar De Sporthal in Heist-op-den-Berg. Daar organiseerden de studenten van 6LO van het Heilig-Hart College een leuke sportdag voor alle derde leerjaren van de Heistse Megascholen. We speelden handbal, honkbal, dansten in de danszaal, maakten piramides en deden nog veel meer toffe activiteiten. Het werd een heel fijne en sportieve dag!

MEGA-sportdag

Joepie, het vierde leerjaar heeft een MEGA-sportdag achter de rug. We begonnen meteen op de schaatsbaan. Na wat vrij schaatsen op het ijs waren we opgewarmd voor een les hockey en een les kunstschaatsen. Nadien hebben we een stevige wandeling gemaakt. We zochten allerlei foto’s die ons de weg wezen naar de sporthal. Daar konden we even tot rust komen en onze boterhammen opeten. Vervolgens mochten we allerlei leuke volksspelen spelen op de parking van het zwembad. Na deze leuke spelen, namen we een frisse duik in het zwembad! Alsof dat nog niet genoeg was, hebben we ook nog hockey en voetbal gespeeld op het voetbalterrein van Heist. Wat was dat leuk! Afsluiten deden we met een gezellige wande

11.11.11 India

Vandaag hadden we een leuke workshop ivm India. We mochten kledij van ginder passen. De juf toverde van een lap stof een broek voor de jongens .We roken aan de kruiden en weten nu waarom ze pikant voedsel eten. We zagen met welk eenvoudig speelgoed ze speelden. We weten nu ook hoe ze wonen en slapen. Ze vereren veel goden en maken zich graag mooi met hennatekeningen. Ze wensen mekaar geluk door iemand te verwelkomen met mooie vloertekeningen voor de deur met krijtpoeder. Het was zeer interessant.

Workshop 11.11.11 - Indiakoffer

Op donderdag 17 oktober is Stien naar onze school gekomen. Zij heeft ons laten kennismaken met de leefwereld van mensen in India. We ontdekten hoe kinderen in India wonen en leven en leerden veel bij over school, spel, vrije tijd, mode, sport, eten en drinken,… Stien had heel wat foto’s en voorwerpen meegebracht die we zelf ontdekten aan de hand van een verhaal en opdrachten. We mochten zelfs ruiken aan kruiden, Indische kleren dragen en het slaapmatje uitproberen. Ook weten we nu allemaal hoe we onze eigen naam in het Hindi moeten schrijven! Dankjewel Stien voor de leerrijke en leuke voormiddag!

Stap voor stap onze handen wassen!

In de tweede Kijker van het vierde leerjaar staan instructies centraal. Vandaag leerden we een instructie geven en uitvoeren, namelijk het goed wassen van handen. Per twee zijn we aan het werk gegaan. De ene leerling las de stappen van de instructie voor en de andere leerling voerde ze uit. Nadien wisselden we van rol. Hierdoor leerden we dat het belangrijk is om rustig en duidelijk te spreken als je een instructie geeft en dat je aandachtig moet luisteren om een instructie goed uit te voeren. Ten slotte leerden we ook dat we onze vingertoppen en duimen ook goed moeten wassen, want die durven we meestal te vergeten! Nu uitkijken naar het moment dat we onze eigen instructie mogen schrijven!

De Technotrailer op bezoek in onze school

Op donderdag 26 september 2019 kwam de Techno Trailer naar onze school voor het zesde leerjaar. De bedoeling ervan was om spelend techniek te leren kennen. Wim en Jo hadden voor ons twaalf verschillende techniekopdrachten in petto. De Techno Trailer stond klaar voor onze school. We zijn begonnen in de Techno Trailer met het talentenspel. Op het touchscreen kregen we opdrachten over verschillende talenten. Bijvoorbeeld: muziek, sport, rekenen en natuur. Nadien mochten we nog in de vrachtwagen gel maken. Met water, kleurstof, parabeen en gelpoeder maakten we gel. Super tof! Vervolgens mochten we een robotarm programmeren. We moesten hen leren puzzelen. Als de puzzel juist was gemaakt, begon hi

Bezoek bib

Dinsdag 8 november ging het zesde leerjaar in de namiddag met de fiets naar de bibliotheek in Heist-op-den-Berg. De leerlingen kregen daar een rondleiding van Hanne. Ze kregen meer uitleg over de plaats van de verschillende soorten boeken. Ze leerden ook minder bekende soorten boeken kennen, zoals graphic novels. Hanne toonde hen waar ze boeken kunnen vinden geschikt voor hun leeftijd. De leerlingen konden ook speeddaten met enkele boeken. Ze kregen telkens 1 minuut de tijd om een boek te bekijken, te doorbladeren, een stukje te lezen... Ze leerden boeken kennen die ze anders niet zouden kiezen. Natuurlijk mochten ze ook nog even rondkijken in de bibliotheek en enkele boeken uitzoeken om uit

De vuilniskar komt op 't Goortje

Net zoals op 't Goor kwam bij 't Goortje ook de vuilniskar langs. Heel even stonden onze vriendjes met mond open te kijken; zo groot, zoveel lichtjes, zo'n grote bak, ... Maar toen werd het spannend: we mochten op het opstapje staan en in de cabine van de vuilniskar zitten. Wie wou natuurlijk, want het bleef toch wel iets te spannend voor sommigen. Die keken vooral, maar waren wel bij de pinken toen de vuilnisman aan iedereen een ballon gaf.

Daar komt Frog weer...

Frog, onze klasknuffel, mag opnieuw gaan logeren. Hij is superblij... Onze kleuters kunnen aan de hand van een kalender zien wanneer het hun beurt is... Voor sommigen is het nog wel even wachten... Dankjewel mama's, papa's voor jullie medewerking

Containerpark

Vandaag konden we een bezoek brengen aan het containerpark in de Knotwilgenweg. Elke klas kreeg een persoonlijke gids waarmee we op stap gingen in het containerpark. We kregen veel uitleg en mochten overal een kijkje gaan nemen We hadden ook nog het geluk dat er een vrachtwagen met containers aankwam op het terrein. De chauffeur heeft ons één voor één eventjes in de vrachtwagen gezet, zodat we vanbinnen een kijkje konden nemen. Dit was een hele belevenis. Als extra kregen we een cadeautje mee naar huis! Een badeendje gemaakt van petflessen. Super dankjewel aan onze begeleiders van het containerpark. Het was voor ons een heel leerrijke ervaring!

Schattenjacht

Voor de lessen van ruimtelijke oriëntatie rond richting en beweging gingen de kinderen van het eerste leerjaar een keertje op schattenjacht. We volgenden verschillende pijlen en kwamen zo in de schattenkamer terecht. Daar mochten we op zoek gaan naar de schat. En wees maar zeker dat we die gevonden hebben. En wat hadden we geluk, want er zat iets heel lekkers in de schatkist. Mmmm!!

Voorlezen voor onze meters en peters

De kinderen van het tweede leerjaar leerden deze maand over prentenboeken. Het resultaat werd een zelfgemaakt prentenboekje. En dat moest natuurlijk voorgelezen worden. Dat deden we voor onze meters en peters. Het werd een gezellig voorleesmomentje.

Meten met de liter

We meten met de liter. Waar kan meer, minder of precies 1 liter in? We ontdekken het allemaal zelf!

Spinrag en Erwtebloesem

De voorspellingen voor het weer zagen er niet goed uit. Veel regen werd er verwacht... Toch waren onze kleuters heel enthouiast want Frog mocht mee en zijn vriendinnetje 'Pinky' kwam ook langs. De 'grote' bus bracht ons naar boer Jef. Eerst mochten we spelen want het was 'gelukkig' droog. Fietsen, trampoline, draaimolen, speelhuis , ... zoveel leuke dingen. Toen het wat begon te regenen , mochten we koekjes bakken waar het lekker, gezellig warm was... Daarna terug buiten om de dieren te gaan voederen. Schapen, geiten, lama's, ezels, kalkoenen, en een 'nieuw' varken dat heel hard kon knorren... Boer Jef zorgde voor een verrassing ... een ijsje ... dat smaakte... Toen was het tijd om op te ru

Technotrailer

Vorige vrijdag kwam de technotrailer op bezoek voor het vijfde leerjaar. We werden een ganse dag ondergedompeld in de wereld van techniek en wetenschap en mochten zelf de handen uit de mouwen steken. Topdag!

Proficiat, lopers!

Zaterdag 28/09 nam onze school ook deel aan de Interscholencross in sportcentrum De Lichten. We huldigden vandaag onze lopers voor hun loopprestaties. Dat verdient een medaille! DIKKE PROFICIAT ALLEMAAL!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be