top of page

De Technotrailer op bezoek in onze school

Op donderdag 26 september 2019 kwam de Techno Trailer naar onze school voor het zesde leerjaar. De bedoeling ervan was om spelend techniek te leren kennen. Wim en Jo hadden voor ons twaalf verschillende techniekopdrachten in petto. De Techno Trailer stond klaar voor onze school.

We zijn begonnen in de Techno Trailer met het talentenspel. Op het touchscreen kregen we opdrachten over verschillende talenten. Bijvoorbeeld: muziek, sport, rekenen en natuur. Nadien mochten we nog in de vrachtwagen gel maken. Met water, kleurstof, parabeen en gelpoeder maakten we gel. Super tof! Vervolgens mochten we een robotarm programmeren. We moesten hen leren puzzelen. Als de puzzel juist was gemaakt, begon hij een vreugdedansje te doen. Als het vreugdedansje klaar was konden we met een fiets groene energie opwekken. Je kon lichtjes aan en uit zetten en dan moest je zoveel Watt trappen. Wel vermoeiend hoor! Vervolgens konden we op de computer een strip invullen. We gingen op de foto. Klik! En die foto kwam samen met de strip op de kaft van ons boekje.

Nu zijn we aangekomen in de klas van juf Robine. Daar hebben we kennis gemaakt met lasermeetinstrumenten. We hebben met een lasermeetapparaat, een laserwaterpas en een metaaldetector gewerkt. En daarna hebben we een stop-motion filmpje gemaakt. Zo foto na foto, dat duurt wel lang. Als we alle foto’s hadden genomen was ons filmpje klaar. Nadien hebben we zes opdrachten gedaan met elektriciteit. Één daarvan was een radio maken. Super cool!

Toen gingen we snel naar de veranda van de zusters. Daar hebben we een dobbelsteen van hout gemaakt. We schuurden de kanten van de dobbelsteen mooi glad. Ook de hoeken en ribben werden glad geschuurd zodat de dobbelsteen goed kon rollen. We tekenden de ogen en met een boormachine maakten we de gaatjes. We mochten de ogen ook nog een kleurtje geven.

Toen onze dobbelstenen klaar waren, gingen we naar de klas van meester Marc. Daar programmeerden we op een tablet spheroballen. Dat zijn bewegende robotballetjes. Je kon ze geluid laten maken, in de juiste richting laten gaan en je kon ze een bepaalde kleur of patroon laten geven. Zo hebben we op een leuke manier geleerd hoe je moet programmeren. Cool!

Dit was onze fijne dag met de Techno Trailer! Het was spannend om spelend techniek te leren.

De volgende dag maakten we een brug in de klas. We gebruikten enkel bamboestokken en rekkertjes. Aan de brug hingen we gewichten om te testen hoe sterk onze brug was. Zo ontdekten we dat driehoeken veel sterker zijn dan vierkanten. Een leuke afsluiter!

- Hanne & Zina

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page