top of page

Bezoek bib

Dinsdag 8 november ging het zesde leerjaar in de namiddag met de fiets naar de bibliotheek in Heist-op-den-Berg. De leerlingen kregen daar een rondleiding van Hanne. Ze kregen meer uitleg over de plaats van de verschillende soorten boeken. Ze leerden ook minder bekende soorten boeken kennen, zoals graphic novels. Hanne toonde hen waar ze boeken kunnen vinden geschikt voor hun leeftijd.

De leerlingen konden ook speeddaten met enkele boeken. Ze kregen telkens 1 minuut de tijd om een boek te bekijken, te doorbladeren, een stukje te lezen... Ze leerden boeken kennen die ze anders niet zouden kiezen. Natuurlijk mochten ze ook nog even rondkijken in de bibliotheek en enkele boeken uitzoeken om uit te lenen met de klaskaart. Er werden enkele boeken uitgeleend die ze leerden kennen tijdens het speeddaten. Missie geslaagd!

De leerlingen waren erg enthousiast. De eerste stap om zelfstandig naar de bib te komen, is gezet. Hopelijk komen onze kinderen nu op eigen houtje nog vaak terug.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page