Poppenkast in de kleuterschool

Heb je al eens meegemaakt dat de kip, het varken en de koe niet het juiste geluid maken? In de poppenkast van Meneertje Pom was dat vandaag zo. De vos had het water betoverd en de dieren van de boer Patat maakten telkens het verkeerde geluid als ze ervan dronken. Gelukkig waren onze kleuters en natuurlijk meneertje Pom er om hen te helpen. De vos werd gepakt, het water werd weer goed om van te drinken en onze kleuters waren weer een mooie en spannende ervaring rijker.

Poppenkast "De Neus"

Maandag kregen we meneertje Pom op bezoek. We mochten meneertje Pom weeral klein toveren zodat hij een kijkje kon nemen in de poppenkast. Meneertje Pom ging bij de boer langs in de poppenkast. De koe, het varken en de kip waren op de boerderij aanwezig. Ook de vos kwam op bezoek. De vos was echter niet zo lief voor de dieren. Hij was op zoek naar een ei om op te eten, maar omdat de dieren hem de schuilplaats van het ei niet wilden vertellen… had hij hun drinkwater omgetoverd. Daardoor wisselden de dieren van geluid. Het was een spannend en grappig avontuur in de poppenkast, maar dankzij de hulp van onze kleuters is alles toch nog goed gekomen met de dieren van de boerderij... En de v

Dag van de wetenschap

De leerlingen van het zesde leerjaar gingen op de Dag van de Wetenschap (10 februari) naar het Heilig-Hartcollege in Heist-op-den-Berg om kennis te maken met verschillende aspecten van wetenschap en natuurlijk ook de middelbare school zelf. Zo kwamen enkele studenten met de Stichting Rino proefjes voorstellen met vloeibaar stikstof. De leerlingen mochten een glas graveren, deden een wiskunde-zoektocht in het gebouw, deden proefjes met appels, kregen uitleg over zweefvliegtuigen en over verschillende vogels... Het was een leerrijke dag waarna onze leerlingen enthousiast terugkeerden naar onze school met hun eigen gegraveerde glas.

Maskers maken

De leerlingen van het zesde leerjaar maakten een gipsmasker, een afdruk van het gezicht van een vriend uit de klas. Spannend! Zou het masker wel op mij lijken? Wel als je elk gips-stukje glad wrijft zodat het mooi aansluit aan het gezicht. Zou het masker wel van mijn gezicht loskomen? Wel als je je gezicht vooraf goed insmeert met een vettige gezichtscrème en je haren goed naar achteren houdt met een haarbandje. Zou mijn masker wel sterk zijn en niet breken? Wel als je genoeg gips-stukjes gebruikt en zeker op de breekbaarste delen je masker dik genoeg maakt. Geen enkel masker brak! Knap gedaan jongens en meisjes!

Budgetspel

Vandaag speelden we in het vijfde leerjaar een budgetspel. Wie maakt er winst, wie komt er voor onvoorziene uitgaven te staan en wie kan er weerstaan aan verleidingen? We beheren ons cash geld en onze bankrekeningen en ervaren dat niet altijd alles loopt zoals voorzien...

Bezoek aan Studio Globo

Vorige week bracht het vijfde leerjaar een bezoek aan Inleefatelier Studio Globo Hasselt. Dit in het kader van een armoedeproject. We kropen er in de huid van de inwoners van Bloemendal. Wat was dit leuk en bovendien ook heel leerrijk! Na de vakantie loopt het project voor ons stilaan ten einde. We spelen nog een budgetspel in de klas. Ten slotte gaan we nog een wandeling maken in Heist-op-den-Berg.

Dokter bibber

In het vijfde leerjaar leerden we de voorbije weken heel wat over het menselijk lichaam. Aan het einde van dit thema, gingen we tijdens de les wetenschap en techniek aan de slag om zelf een dokter-bibber spel te maken. We volgden de stappen van het technisch proces en na wat proberen en uittesten, mogen de resultaten er zeker zijn. Een dikke pluim voor onszelf, want dit was bovendien ook nog een groepswerk!

Carnaval

Carnaval met overheerlijke frietjes!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be