Sportdag

Vorige week donderdag beleefden de kinderen van het tweede leerjaar een sportieve dag! Ze namen deel aan een sportdag in de sporthal te Heist-op-den-Berg. Mini-golf, petanque, balspelletjes, air-track, hindernissenparcours, ... Er viel heel wat te beleven. Dankjewel aan enkele vrijwilligers die ons hierbij konden begeleiden!

Hoog bezoek op school!

Wat was er toch aan de hand in het klooster? Een hele week gebeurden er rare dingen. Vrijdag werd alles duidelijk, toen de Sint en de pieten langs kwamen voor een feest in de turnzaal en een bezoekje aan de klassen. Herbeleef deze leuke dag met dit filmpje.

Spelletjes

Onze leerlingen van het zesde leerjaar leerden in de klas over instructieteksten waarbij spelletjes worden uitgelegd. Daarna leerden ze ook zelf een speluitleg in stappen schrijven. Natuurlijk moesten deze teksten ook uitgeprobeerd worden. De kinderen van de laatste kleuterklas, het eerste en tweede leerjaar mochten de spelletjes komen uitproberen. De leerlingen van het zesde leerjaar probeerden de spelletjes stapsgewijs uit te leggen. Het was een succes!

Voorbereiding dans Sinterklaas

Traditiegetrouw oefenen we een dansje in wanneer de Sint op 6 december langskomt... Dit jaar namen 2 leerlingen van het 6de leerjaar zelf het initiatief . Tijdens enkele middagen werd het dansje ingeoefend. De kleuters vonden dit keileuk ... en de Sint en Pieten??? Die vonden het SUPERLEUK.

Sinterklaas komt...

spannend ... zou de goede Sint langskomen ??? onze schoen hebben we alvast klaargezet ....

Spelletjes spelen

De kinderen van het 6de leerjaar spelen met ons leuke spelletjes buiten. Zij oefenen om instructies goed uit te leggen en wij mogen ze uitvoeren! Dankjewel 6de leerjaar voor de leuk namiddag!

Voorlezen aan onze meters en peters

Vorige maandag toonden onze leeshelden van het eerste leerjaar hun talent aan hun meters en peters van het vijfde leerjaar. Met een grote stoomboot en woordkaartjes gingen ze aan de slag. Een dikke pluim, want dat ging al super goed!

Stoomboot van Sinterklaas

Deze week bouwde het vijfde leerjaar aan een enorme stoomboot. Het resultaat mag er zeker wezen. We kijken allemaal uit naar de komst van de Sint!

Advent

Het was weer gezellig, daar in de klas van Nijntje. Dankjewel aan die mama's voor het maken van die kransen. We wensen hen, onze kleuters en jullie een gezellige adventstijd.

Stoomboot, Sint en paard

We hebben hard geknutseld voor de komst van de Sint! Door met onze hele klas goed samen te werken, konden we een stoomboot, de Sint en zijn paard knutselen. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen. Wie kan de pakjeskamer in de boot terugvinden? Of de badkamer van de Sint? Of de gymzaal van de Pieten, de keuken, de woonkamer of de slaapkamer van de Sint? Veel zoekplezier!

Onze eigen klasraad in de raadzaal én een huwelijk!

In het vierde leerjaar leren we over onze eigen gemeente Heist-op-den-Berg. We leren bijvoorbeeld de deelgemeenten, de verschillende diensten van een gemeente en hoe onze gemeente bestuurd wordt. Daarom brachten we ook een bezoek aan het gemeentehuis. Daar werden we rondgeleid door Cynthia. Ze nam ons mee naar de raadzaal en gaf ons wat meer uitleg over de werking van de gemeenteraad. We mochten ook zelf een plekje innemen op de stoelen van de gemeenteraadsleden en hebben enkele belangrijke agendapunten besproken: frietjes voor iedereen, een pretpark op de Liersesteenweg, minder schoolvakanties,… Als iedereen zijn zegje had kunnen doen, werd er gestemd! Na de stemming keek de gemeentesecreta

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be