Wandeltocht naar 't Goortje

Om het schooljaar in te zetten wandelden de kinderen van 't Goor naar 't Goortje. Dit deden ze niet zomaar. Onderweg konden ze sleutels vinden een de hand van opdrachten en ook op de terreinen van 't Goortje waren er nog enkele activiteiten om de laatste sleutels te verdienen. Uiteindelijk kon elke klasbubbel zijn slot van de grote kist open maken en de tractor voor de jongste kleuters bevrijden, samen met een speelplaatsbal boor elke klas.

Dierenvriendjes

Sommige kleuters zagen de eekhoorn al door de bomen lopen; hij is dan een echte acrobaat. Als er niemand op de speelplaats is, dan doet hij geen kunstjes in de bomen, maar komt hij gewoon op onze speelplaats spelen. Op de glijbaan, bij het huisje, gewoon maar heen en weer lopen... net als onze kleuters.

Spinrag en Erwtenbloesem

Boer Jef stond ons op te wachten. Hij vertelde ons dat we geen koekjes konden bakken omwille van corona. Dit vonden we wel spijtig maar geen nood. We mochten heel veel spelen ... fietsen, trampoline, draaimolen, speelhuis , zoveel leuke dingen Onze klasgroep werd in 2 verdeeld . Om beurt mochten we de dieren gaan voederen. Wat waren er veel... Rudy Remvarken en Mitteke het hangbuikvarken Koen, de kalkoen Wilfried , de schildpad Kikki, de 'circus'cavia Fons en Floortje, de lama's Peter, Pol en Petra de pauwen Wisten jullie dat een mannetjes pauw een blauwe nek heeft en dat de pauw zijn eigen naam roept ... pauwpauw? en dat herten banananschillen lusten ? Boer Jef zorgde voor een verrassing .

Meneertje Pom op bezoek bij zijn vrienden

Meneertje Pom nam ons deze keer mee naar al zijn vrienden die in verschillende landen op onze wereldbol wonen. Eerst ging hij naar Afrika en ontmoette hij daar een van zijn vriendjes. Die zag er een beetje anders uit dan wij. Hij had een andere huidskleur en had andere kleren aan. Hij woonde in een ander huisje dan waar wij in wonen, het was gemaakt van hout. Er woonde ook veel gevaarlijke dieren, maar als je je heel klein maakt, doen ze niets. Ook in de woestijn woonde een vriend van hem, Mazout. Daar was alleen maar zand en woonde kamelen en dromedarissen. Daar aten ze ook veel vlees. Mazout leerde ons ook dansen zoals de mensen in de woestijn dat doen. Bij zijn vriend, Frisco de Eskimo, a

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be