Wandeling naar het park

Vrijdag gingen we naar het park. We moesten allerlei opdrachten uit ons observatieboekje oplossen. Onze juf nam wat water uit de vijver mee naar de klas en daar deden we een klein wateronderzoek. Hieruit bleek dat planten en dieren hierin goed kunnen leven. Het was een boeiende uitstap.

Houten spelletjes timmeren

Vandaag staken we de handen uit de mouwen in het tweede leerjaar! Aan de hand van een stappenplan maakten we een houten doolhof. Er moesten heel wat spijkers in een houten plankje getimmerd worden. Hoewel we hier en daar al eens op onze duim klopten, hebben we toch veel bijgeleerd! En vooral hard gewerkt!

We leren heel wat bij over water

Tijdens ons nieuwe WO-thema leren we heel wat bij over water. We hielden een waterproeverij, deden verschillende experimentjes met water, maakten ons eigen waterzuiveringsstation en we zochten ook heel veel informatie op over de plasticsoep. Dit deden we door in kleine groepjes samen te werken en de informatie op het internet op te zoeken. Wat leuk al die actieve lessen!

De medische sector aan het werk

Een pijntje hier, een hoestje daar, een ziekenwagen nodig, ... de dokters en verpleging staan paraat om alle vrienden op het Goortje de nodige zorg te geven.

De post

We leren momenteel in de klas over de post. We hebben een echt postkantoortje gemaakt, waar we kaarten en postzegels kunnen kopen, brieven sorteren, afstempelen en opsturen naar een vriendje van de klas. Onze postbode zal de rode postbus leegmaken van de klas en ze wel rondbrengen naar de verschillende brievenbussen. We weten ondertussen welke weg de brief aflegt en mogen zelf postzegels ontwerpen enz... We hadden een envelop met postzegel meegebracht, om een kaartje echt op te sturen naar een vriendje van de klas en in de rode postbus gestopt. Nu afwachten wanneer die thuis in onze brievenbus aankomt!

Waterproeverij

Vrijdag deden we een waterproeverij in de klas. We proefden van citroenwater, zoutwater, flessenwater, kraantjeswater en suikerwater. We moesten in een tabel aankruisen welk water we proefden. Daarna stelden we onze top 3 op. Met ons groepje bedachten we ook een leuke groepsnaam i.v.m. water. Het was een toffe activiteit.

Brei- en knutselnamiddagen

We organiseerden in het derde en vierde leerjaar twee brei- en knutselnamiddagen. De kinderen van de twee klassen werden in kleine groepjes verdeeld en mochten samen met een oma, mama, papa of juf aan de slag gaan. Ze maakten mooie kerstballen met gekleurd papier die ze nadien in de kerstboom mochten hangen. Wat zijn onze kerstbomen mooi geworden! Ook werden er met wol leuke kerstmutsjes gemaakt en konden ze met behulp van een stappenplan servieten vouwen in de vorm van een kerstboom en kerstman. Zo kunnen ze de feesttafel extra opfleuren en aankleden. 'Breinaalden, wol en potloodvriendjes' waren de andere ingrediënten van deze fijne namiddagen. Op korte tijd en met een goede ondersteuning v

Zandkoekjes bakken

Voor ons kerstfeest van morgen hebben we onze eigen zandkoekjes gebakken en versierd! Mmm... heerlijk, want we hebben al eens stiekem geproefd!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be