Lieve Sinterklaas en Piet en paard

" Lieve Sinterklaas en Piet en paard, Wij zijn allemaal kindjes van 't Goortje. Wij zijn flink. Wil jij naar onze klas komen? Wil jij snoepjes gooien in de lucht? Het paard mag kaka doen buiten. Binnen niet. Dat hebben we niet zo graag. Dat is niet grappig. Wil jij speelgoedjes brengen? De puzzel is stuk. Dank U Sinterklaas." Onze kleuters van 't Goortje dicteerden een brief aan Sinterklaas. We vragen niet veel, maar weten toch wel wat we willen...en niet willen. En nu maar duimen dat hij langs gaat komen.

Schoen op 't Goortje

Met de Sint in het verschiet zijn we eens gaan kijken naar welke schoenen er allemaal zijn. En om echt 'op goede voet' te staan met de Sint hebben we onze schoenen al gepoetst. Binnenkort kunnen we ze klaarzetten... en hopelijk laten vullen ;-)

Op uitstap naar het bos

Vandaag zijn we op uitstap geweest naar het bos. Hiervoor moesten we ons wapenen tegen de regen, maar hier kunnen we wel tegen. In het bos zijn we gaan rond neuzen met onze verrekijkers, vergrootglazen en onze potjes. We hebben vanalles ontdekt en gevonden. We hebben allerlei diertjes gevonden en zelfs een kikker gezien. We hebben gezocht naar de mooiste, grootste, kleinste, ... herfstblaadjes. We hebben nog een heleboel materialen meegenomen naar de klas ... Het was een zeer leuke en leerrijke uitstap!

Oei, oei, ... wat is er aan de hand in de 2de kleuterklas?

Rode vlekjes, hé wat gek Op mijn neus en in mijn nek Op mijn buik en op mijn been Op het puntje van mijn teen En kijk ook eens op mijn rug ‘WATERPOKKEN’… naar bed en vlug Even ziek zijn is best leuk Ook al heb je heel veel jeuk Zelfs Frog (onze logeerknuffel) kreeg hier en daar wat vlekjes. Neen, nu kan hij niet gaan logeren bij de vriendjes. Even uitzieken en daarna in een warm bad. Volgende week mag hij opnieuw gaan logeren ….

Dieren in de klas

Naar aanleiding van ons WO-thema “dieren”, kregen we vandaag bezoek van enkele huisdieren. Vogels, hamsters, poes, hond of konijn, ze kwamen allemaal langs! Door veel vragen te stellen zijn we dan ook heel wat te weten gekomen over deze verschillende dieren. Het werd dan ook een heel leerrijke, leuke namiddag!

School van vroeger

Op maandag 17 oktober hielden we in het tweede leerjaar een inleefdag rond de school vroeger. We kwamen allemaal naar school in kledij zoals vroeger, en kregen les van zuster Elisabeth en zuster Elise. Die waren wel streng! Wie niet braaf was kreeg ezelsoren opgezet... We schreven met pen en inkt en naaiden met naald en draad op een naailapje. Dat was allemaal niet zo makkelijk....want dat zijn we niet gewoon... We zijn alweer een ervaring rijker!

Huis van de Sint

Nog 7 nachtjes slapen en we gaan oog in oog staan met de zwarte pieten van de sint. Zij gaan ons rondleiden in hun verblijf in België. We zullen het verschil wel vlug merken! Een mooi opgeruimde slaapkamer van sinterklaas en een rommelige slaapzaal van de pieten. We zijn al een liedje aan't oefenen want onze stemmen moeten gesmeerd zijn om een klein optreden te doen voor muziekpiet! Iedereen kijkt er naar uit, het aftellen kan beginnen. Als we maandag op school komen, is het al maar 3 keer slapen,... spannend!!! Het eerste leerjaar

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be