Het tweede leerjaar naar 't Grom

Dinsdag ging het tweede leerjaar naar ‘t Grom in Sint-Katelijne-Waver. Ze leerden hier heel wat bij over gezond eten. Zo werd de voedingsdriehoek besproken. Nadien werd er getest of de kinderen de voeding ook zelf op de juiste plaats in de driehoek konden zetten. Dit lukte al goed! We leerden de verschillende smaken (zoet, zout, zuur en bitter) kennen tijdens een smaaktest met blinddoek. De groenten in de tuin werden ontdekt. Nadien gingen we hier samen mee aan de slag om een volledige maaltijd te maken. We maakten knolseldersoep, een quiche van bloemkool en broccoli en lekkere fruitsla. Dit konden we nadien allemaal samen opeten. Lekker! Als extraatje gingen we ook nog bij de imker langs.

Nieuws van onze jongste kleuters

De oudste kleuters van ’t Goortje gingen spelen op ’t Goor, dus speelden de jongste kleuters van Nellie & Cézar en Poeh-beer samen.

Met de fiets onderweg

Fietsen maar, met z’n allen, en goed kijken wat er onderweg gebeurt . Staat het licht op rood , of kunnen we verder. Is er iemand op het zebrapad ? En hoe druk is het bij de wegversmalling . Voorzichtig in de bochten . En als mijn fiets stuk gaat, zijn er nog altijd de fietsenmakers ; die sleutelen en vijzen om alles te herstellen.

KLEUTERSPORTDAG!

Maandagnamiddag zijn we gaan sporten in de sporthal te Wiekevorst. We werden verwelkomd door een clown. In de zaal waren er verschillende standen aanwezig, waarbij we kunsten van de clowns konden uitproberen. Bedankt aan de mama's en oma om ons te begeleiden in kleine groepjes.

Uitstap naar de boerderij

Dinsdagvoormiddag zijn we op bezoek geweest in de boerderij bij Robbe thuis. Voor onze kleuters was het een enorme ervaring. Op de boerderij was er heel veel te zien en te leren. We zijn eerst naar de koeien gaan kijken, want die waren juist gemolken en hun maïs nog aan het opsmullen. We weten nu ook waarvoor de koeien precies allemaal een oorbel dragen. We hebben ook een beetje geholpen om de restjes maïs terug dichter bij de koeien te brengen. Naast de koeien stonden ook drie grote stieren. Deze hebben we vanop een afstandje kunnen bekijken. Er waren ook veel kalfjes op de boerderij. Deze hebben we mogen voederen en aaien. Naast de kalfjes stonden meerdere tractors en natuurlijk w

Moederdag

Op ’t Goortje hebben we heel verteld over ons moeke, ons mama. “Mijn mama eet graag patatjes met kipvlees. Groenten eet mama niet. ”, “Mijn mama heeft ook nagellak, maar niet zo’n mooie kleur als ik heb. Je ziet die nagellak van mama niet”, “Ik mag bij mama slapen, dan gaat papa werken”, “Mijn moeke knuffelt graag… met mijn vake…in de zetel…dan zitten ze dicht bij elkaar” en dan zijn we maar rap op een ander onderwerp gestapt. Te veel informatie hoeft ook niet 😉 Mama, moeke… voor zondag: een fijne Moederdag!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be