top of page

Het tweede leerjaar naar 't Grom

Dinsdag ging het tweede leerjaar naar ‘t Grom in Sint-Katelijne-Waver. Ze leerden hier heel wat bij over gezond eten.

Zo werd de voedingsdriehoek besproken. Nadien werd er getest of de kinderen de voeding ook zelf op de juiste plaats in de driehoek konden zetten. Dit lukte al goed! We leerden de verschillende smaken (zoet, zout, zuur en bitter) kennen tijdens een smaaktest met blinddoek. De groenten in de tuin werden ontdekt. Nadien gingen we hier samen mee aan de slag om een volledige maaltijd te maken. We maakten knolseldersoep, een quiche van bloemkool en broccoli en lekkere fruitsla. Dit konden we nadien allemaal samen opeten. Lekker! Als extraatje gingen we ook nog bij de imker langs. Hij toonde ons de bijenkasten en hoe de honing ‘geslingerd’ wordt. Als kers op de taart kregen we de bijenkoningin te zien!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page