5 en 6 over de grens !

Opnieuw deden we met het 5de leerjaar en het 6de leerjaar samen hoekenwerk. We verdeelden ons in 3 groepen. Bij juf Sofie mochten we zelfgemaakte foto's bewerken met Pixlr. Een online webtool om gratis leuke effecten toe te voegen aan je foto. Bij juf Sarah maakten we zelf heerlijke en gezonde limonade. Bij meester Marc gingen we de technische toer op en maakten we proppenschieters. Het was alweer erg leuk en we kijken alweer uit naar de volgende activiteiten in het hoekenwerk!

School van vroeger

StartFragment Vandaag konden de kinderen van het tweede leerjaar zich goed inleven in de school van vroeger. Ze kwamen naar school in kleren zoals vroeger en kregen les van zuster Robina en zuster Elisabeth. De zusters waren heel streng. Er werd geschreven met pen en inkt, er werden sommen overgeschreven van het bord en na elke speeltijd werd er gebeden. Op de speelplaats speelden ze met knikkers, bikkels,springtouwen,stelten en kegels. Wat een belevenis!

Naar de film in het Cultureel Centrum: STORM

We keken met veel plezier naar de film Storm. Het ging over een jongetje die een heleboel beleefde in de tijd van de Burchten en Steden. Het was een hele leuke film we vonden het super! Soms ook wel erg. De film eindigde goed, zelfs met een zoen! Ga zeker is naar de film kijken wij willen wel mee J Soetkin en An-Sofie (5A)

Zwerfvuilactie

Net zoals alle klassen van onze school, zijn ook wij vorige vrijdag zwerfvuil gaan verzamelen. Wij hebben heel veel vuil gevonden. Lege blikjes, flesjes,… Op een plaats hebben wij wel 3 volle vuilzakken gevonden. Op die plaats hadden we een bordje geplaatst met er op: Heist-Goor is hier afval komen rapen. Een tijdje erna lag er terug afval. Dat vonden wij heel spijtig. We zouden het fijn vinden dat jullie meer aandacht geven aan de natuur. Want dat vinden wij heel belangrijk. Doe jullie afval in de vuilbak. GROETJES 5A.

Kermis op 't Goortje

De draaimolen (van een oude parasol), de botsbrommers (botsautootjes waren niet in voorraad), het blikkenkraam (waar je gratis een koptelefoon zou moeten bij krijgen om je oren te beschermen), het ringen gooien, … Het was allemaal aanwezig op onze kermis op ’t Goortje. En het cadeautje op het einde natuurlijk ook: een knuffel om mee naar huis te nemen.

Frog in bad

Frog , onze logeerknuffel , moest in het bad . Hij was helemaal nat geworden van de regen en zijn pootjes waren vies ... Hij zat heel lang in het bad en wilde er niet uit. Rune maakte zich wat zorgen , want misschien had hij veel rimpels van zo lang in het bad te zitten ... Maar nee hoor, hij zag er fris gewassen uit en ruikte heel lekker. Nog even in de droogkast en dan was hij weer klaar om te gaan logeren ...

INTERSCHOLEN LOOPCROSS

Afgelopen zaterdag namen er 56 kinderen van onze school deel aan de interscholen loopwedstrijd in Booischot aan de Lichten. Ze trotseerden regen en wind om hun beste beentje voor te zetten voor onze school. Er werden zelfs voetbalwedstrijden verplaatst om †och mee te kunnen lopen! Wat een inzet. Naast enkele podiumplaatsen namen we ook 3 reeks-trofeeën mee naar Heist-Goor. En als kers op de taart ook de wisselbeker! Aanstaande donderdag worden alle deelnemers gehuldigd op de speelplaats! Download hier de uitslagen! FANTASTISCH! Ook de supporters waren op post, het was telkens een heuse volks-verhuis van start tot finish!

Hoekenwerk

Hallo! In september deden we ons eerste graadhoekenwerk met het 5de en het 6de leerjaar samen. We hebben vliegers leren maken bij meester Marc. We leerden eerst over het technisch proces. Daarna mochten we ze van het dak gooien(ze werkten prima!) We leerden elkaar beter kennen a.d.h.v. een kennismakingsbingo en we hebben een tekening gemaakt over kinderrechten bij Juf Sofie. Als laatste mochten we de voorkant van een strip nadoen en er een foto van maken bij Juf Sarah. Hopelijk doen we dit snel nog een keer! Jawel hoor, in oktober volgt hoekenwerk nummer twee! De kapoenen van 5A !!!

Lekker en gezond!

Elke dag smullen we samen ons fruit ( of groente, peperkoek, … ) op tijdens de voormiddag. De voorbije week stonden de appel 🍏, peer en banaan 🍌 te blinken in de fruitmand van de klas . Deze drie hebben voor ons geen geheimen meer. En ieder heeft wel een voorkeur voor het ene of het andere . Maar lekker , mmmh , dat zijn ze wel .

MEGA-sportdag

Joepie, het vierde leerjaar heeft een MEGA-sportdag achter de rug. We begonnen meteen op de schaatsbaan. We kregen er een leuke les hockey! Na een stevige wandeling, mochten we allerlei leuke volksspelen doen op de parking van het zwembad. Onderweg moesten we met behulp van foto's de weg zoeken. Na deze leuke spelen, mochten we een frisse duik maken in het zwembad! In de sporthal konden we even tot rust komen en onze boterhammen opeten. Op het voetbalterrein van Heist mochten we in groepjes hockey spelen. Wat was dat fijn! Afsluiten deden we terug op het ijs. Moe maar voldaan keerden we terug naar school. We zouden heel graag de papa van Laute en de mama van Warre bedanken voor hun helpende

Onze eerste uitstap... "Spinrag en erwtebloesem"

Boer Jef stond ons op te wachten. Eerst mochten we gaan spelen op de draaimolen, trampoline, speelhuis … Daarna nam boer Jef ons mee naar de dieren Stans, … de gans Jules, Stamper, Bieke , Klaartje … de ezels Toen het heel hard begon te regenen, gingen we binnen koekjes bakken Daarna speelden we verder… Toen de bel ging, kregen we een verrassing … hmmm … een lekker ijsje Ondanks het ‘slecht’ weer, was het een kei-leuke dag op de kinderboerderij

Van 't Goortje naar 't Goor

Onze kleuters zijn het al gewoon op de ‘grote’ school. Ze voelen zich al helemaal thuis… zowel op speelplaats als in de klas Kijk maar …

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be