Lezen in pyjama

Om lezen nog gezelliger en leuker te maken, brachten we vandaag onze pyjama, dekentjes en een kussen mee. We maakten in onze klas gezellige hoekjes, zodat we ons konden installeren voor een uurtje leesplezier. De meisjes in de klas van juf Robine, de jongens in de klas bij juf Liesbet. Pyjama’s aan, onder het dekentje, mondjes toe... en lezen maar! Hoe gezellig kan het zijn...!

Joepie er leest iemand voor !

De voorbije weken werkten we in de klas rond het thema “boeken”. Omdat voorlezen voor kinderen zo belangrijk is, nodigden we een aantal mama’s en oma’s uit om te komen voorlezen in het tweede leerjaar. De kinderen werden in groepjes verdeeld, en konden gaan luisteren naar mooie, grappige of spannende verhalen. Dat was leuk!

Carnaval

Enkele weken geleden zetten we onze banken aan de kant zodat we veel plaats kregen om te dansen. Bewegen als een clown, olifant, keizer,prinses of tovenaar...het kwam allemaal aan bod. Bewegingen zoeken die we snel of traag, klein of groot konden uitvoeren, om uiteindelijk een dansje neer te zetten. Ook serpentines mochten in het teken van carnaval niet ontbreken. We dansten tot we er helemaal warm van kregen en onze wangen ervan bloosden! Dat was leuk!

Op weg naar de eerste communie ...

In het kader van de broodviering, toverden we onze klas om tot een echte bakkerij. Met de hulp van enkele helpende handen van enkele mama’s, kneedden we deeg en lieten het rijzen. We konden goed zien hoe de gist zijn werk deed! Nadien nog een keer kneden en dan de oven in. Een half uurtje later haalden we lekkere goudgele broodjes uit de oven! Mmmm....nu waren we helemaal klaar voor de broodviering ‘s avonds! Smullen maar!

Het beroep van mijn mama of papa

Naar aanleiding van het W.O.-thema “mijn ouders werken”, hielden we in het tweede leerjaar een beroepenbeurs. De lln.van het tweede brachten allerlei materiaal mee van het beroep van hun mama en/of papa. De lln. van het zesde leerjaar waren de bezoekers. Zij konden heel wat opsteken van de informatie die de kinderen van het tweede leerjaar te vertellen hadden. Het werd een leuke en leerrijke ervaring!

Pasen eitjes ?

De eieren van de kip hebben we al geproefd, gebakken of een sop-ei (spiegelei ) . Nu tellen we af om die van de paashaas te zoeken, in ons paashaasmandje te leggen en natuurlijk ook ervan te eten . Zouden ze even lekker zijn als die van de kippen , of misschien wel lekkerder ? En waar zal de paashaas zijn eitjes verstoppen? …..

Acrogym-SHOW in het 6e leerjaar!

Tijdens de drie laatste lessen werkten we in het 6e leerjaar een een heuse Acrogym-Show. Het resultaat mocht er zijn! Bekijk de foto's in dit filmpje!

Een dagje vol chocolade

Maandag zijn we op uitstap geweest naar de bakker in het dorp. We zijn daar gaan kijken naar de chocolade eitjes. We hebben enkele vragen kunnen stellen aan de verkoopster. We kochten ook 2 witte, 2 bruine en 1 zwart ei. De eieren werden op een weegschaal gelegd en zo konden we zien hoeveel we moesten betalen voor onze eieren. Terug op school hebben we kunnen proeven van de verschillende eieren. In de namiddag hebben we chocolade gesmolten. Met behulp van spuitjes zijn we met de chocolade aan de slag gegaan. Samen hebben we prachtige groepswerken van chocolade gemaakt. We laten de chocolade nog een nachtje hard worden en morgen kunnen we smullen van ons groepswerk.

Hidrodoe

Op 15 maart 2018 brachten we een bezoekje aan Hidrodoe. Eerst keken we naar een 4D-film. De film ging over drie waterdruppels en een monster die het zuivere water vuil maakt. Daarna gingen we proefjes doen over water. Kijk maar naar de foto's hoe leuk dat was! We hebben een demo gekregen over de voedingsdriehoek. Na de demo hebben we onze boterhammen opgegeten. Daarna zijn we gaan wandelen in het bos. Maar we moesten terugkeren door de gietende regen. Als we terug in Hidrodoe waren, hebben we leuke spelletjes gespeeld en gekleurd en getekend. Groetjes, de kinderen van het vierde leerjaar!

Kookactiviteit: Koken met eieren

Koken in 3 groepjes: eitjes uitblazen en roereieren maken eitjes uitblazen en wentelteefjes maken eitjes uitblazen en pannenkoeken maken Nadien mochten we van alle gerechten smullen😊👍

De pap van Goudlokje en de drie beren

Als de beren uit het verhaal ‘Goudlokje en de drie beren’ pap maken, is het een gezellige boel. Als die twee grootouders ons helpen bij het bereiden van de pudding, gaat het er net zo gezellig aan toe. Eerst geconcentreerd kijken en helpen om de pudding te maken en dan net zo geconcentreerd eten, zonder te morsen. En het lukte!!! Bij sommigen toch 😉

Stage-meester Arne

De voorbije 2 weken kwam meester Arne stage doen in de sportzaal. Tijdens zijn laatste dag organiseerde hij een mini-voetbal-tornooitje voor het 5e leerjaar: DE HEIST-GOOR-CUP! In april komt hij nog eens terug voor een tweede stage-periode.

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be