Dag van de directeur!

Vandaag zongen we voor alle jarigen van december en januari. We maakten van de gelegenheid gebruik om de directeur te verrassen. Op de dag van de directeur en in het jaar waarin hij zijn 20e verjaardag als directeur mag vieren! Proficiat!

Poppenkast in de kleuterschool

Meneertje Pom was er, eerst groot en daarna “hokus pokus pats” klein in de poppenkast. ’t Was mooi om te zien: die poppenkast, het spel van de popjes, maar zeker ook de reacties van onze vriendjes. De moraal van het verhaal: ‘van boeken lezen word je slim’ …en wij zijn slim, want de appel is een appel en geen ei 😉

Doopsel Hannah

Op woensdag 17 januari mochten we met heel de klas getuige zijn van het doopsel van Hannah. Mijnheer pastoor heeft ons de symboliek van het water, de doopkaars en de olie uitgelegd. Het was fijn dat we erbij konden zijn! Proficiat Hannah!

Zusje voor Kjelle

Op woensdag 10 januari is Rosalie, het zusje van Kjelle geboren. Rosalie kwam gisteren al een keertje op bezoek in onze klas. Proficiat aan de trotse ouders!

Kerstfeestje

In het tweede leerjaar hebben we het eerste trimester goed afgesloten met een leuk kerstfeest. Er werden toneeltjes opgevoerd, dansjes gedaan, liedjes gezongen en goocheltrucks getoverd. Een drankje en een stukje cake konden ook niet ontbreken. En tot slot werden alle cadeautjes opengedaan! Joepie!

INTERSCHOLEN ZWEMWEDSTRIJD

Naar jaarlijkse gewoonte neemt ook onze school deel aan de interscholen-zwemwedstrijd op woensdagnamiddag 7 februari 2018 Elk kind zwemt één lengte van 25m tegen 3 andere kinderen. De snelste 3 kinderen per reeks winnen een medaille van de zwemclub. Alle deelnemers van onze school worden nadien officieel gehuldigd op school en krijgen ook een mooi aandenken! Plaats: Gemeentelijk zwembad, Lostraat 48, Heist o/d Berg. Organisatie: Gemeentelijke Dienst voor Sport en Recreatie in samenwerking met zwemclub “Arduas”. Start: 1e & 2e lj: 14u, afspraak in inkomhal om 13u30 3e & 4e lj: 15u, afspraak in inkomhal om 14u30 5e & 6e lj: 16u, afspraak in inkomhal om 15u30 Indien uw kind aa

Kerstwensjes

De kinderen van het vierde leerjaar maakten voor hun petekindje of metekindje een mooie kerstkaart met een lieve kerstwens. Ook de kindjes van de laatste kleuterklas hadden hun best gedaan om voor hun meter of peter een mooie wensbrief te maken. Zo wensten ze elkaar een mooie kerstperiode en een gelukkig nieuwjaar!

Bezoek aan het gemeentehuis

In het vierde leerjaar leerden we over onze eigen gemeente Heist-op-den-Berg. Daarom brachten we op donderdag 21 december een bezoek aan ons gemeentehuis. Daar werden we rondgeleid door Lut. Lut liet ons eerst allerlei kamers in het gemeentehuis zien. We mochten zelfs de trouwzaal zien. Daarna gingen we naar de grote raadzaal, daar mochten we ook een plekje innemen op de stoelen zodat we voor eventjes lid waren van de gemeenteraad. In deze raadzaal hebben Lut en Hans, de gemeentesecretaris, ons heel wat verteld over de gemeente. We hadden zelf ook heel wat vraagjes voor hen en we mochten die allemaal stellen.

Spreekbeurten in het vierde leerjaar

De leerlingen van het vierde leerjaar hielden voor de vakantie allemaal een spreekbeurt over het beroep van mama, papa of het beroep dat ze later zelf graag willen uitoefenen. En wat brachten ze het er goed vanaf. Ze hadden heel wat materiaal meegebracht om het extra duidelijk en leerrijk te maken. We vonden het dan ook heel fijn en interessant om elkaar bezig te horen. Er kwam vanalles aan bod: fietsenmaker, dierenarts, metser, fotograaf, landbouwer, verpleger, kapper en noem maar op. Neem maar eens een kijkje naar onze foto’s.

Nieuwjaarke zoete

Wist je dat het Nieuwjaar zingen dit jaar doorgaat op zaterdag 30 december? Nee? Wij wel ... Kato van de jeugddienst is in onze klas op bezoek geweest. Ze heeft ons het liedje 'Nieuwjaarke Zoete' aangeleerd. We kregen allemaal een mooie zangzak en hiermee konden we bij haar al eens oefenen en zo zit er al een eerste snoepje in onze zak.

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be