Bezoek aan maïsdoolhof

Dinsdag zijn wij naar het grote en warme maisdoolhof geweest. We moesten vlaggen zoeken in het doolhof. Het was moeilijk maar ook wel leuk. Buiten was het prachtig weer en daarom zijn we met de fiets gegaan. We hadden wel veel dorst We zagen dat er enkele weken geleden enkele dingen verwoest waren in het doolhof. Dat is zo jammer! De organisatie had wel alles terug in orde gebracht, zodat we toch nog konden genieten van het leuke doolhof.

Stripfiguren

Op dinsdagnamiddag gingen we aan de slag met strips en dootabs. We werden in groepjes verdeeld en kregen enkele covers van strips. Deze probeerden we zo goed mogelijk na te doen. Hierbij letten we op onze mimiek en onze houding. Wanneer iedereen klaarstond, nam de fotograaf een foto. Benieuwd naar het resultaat? Kijk maar eens naar enkele strips uit onze eigen collectie!

Een momentje op 't Goortje

De voorbije week werkten we rond het thema ‘ik kan al veel zelf’. We ontdekten waarom we een schort moeten aandoen als we gaan stempelen, we leerden onze mond te vegen na het eten, we wasten onze handen na een toiletbezoek “maar één keer pompen met de zeep hoor “, … We hadden een heleboel activiteiten voorzien, maar dan kruipt daar ineens een piepkleine worm ( “juf, een slang”) en dan gaat alle aandacht daar naartoe. En gelukkig maar!

Dode hoek

Hallo ! Vorige week leerden we over de dode hoek van een vrachtwagen . Vandaag zijn we met de fiets naar Schriek geweest waar een grote vrachtwagen stond. We mochten er in zitten en zagen hoe gevaarlijk de dode hoek wel kan zijn. Het was een heel interessant onderwerp! Groetjes uit 5A.

Leerwandeling

Vandaag maakte het vierde leerjaar samen een leerwandeling rondom de school. We gingen op pad met een stratenplan en volgden de weg hierop. We hebben ook goed opgelet, want achteraf moesten we verschillende gebouwen kunnen situeren op de kaart. Gelukkig was de zon ook van de partij want de juffen leerden ons ook de stand van de zon en de vier windstreken. We kennen nu zelfs al enkele verkeersborden. Knap he? Ondertussen kennen we de schoolomgeving al en binnenkort leren we wat meer over onze gemeente en de provincies. We kijken er al naar uit!

Meten

Tijdens de rekenles leerden we over de meter. We gingen in groepjes aan de slag om allerlei zaken te schatten en te meten. Er werd hard gewerkt en we leerden veel bij!

Gevoelens

Tijdens de godsdienstles leerden we over verschillende gevoelens : blij, bang, verdrietig, boos, jaloers, trots,... We speelden spelletjes en toneeltjes waarin de verschillende gevoelens aan bod kwamen,en luisterden naar verhalen vol gevoelens.

Welkomhapje 2de lj

Welkom We zijn goed van start gegaan in het 2de leerjaar! Om het schooljaar goed in te zetten, maakten we een lekker welkomsthapje : een grote koek met boter en veel hagelslag! Smullen maar! En lekker dat dat was!

Er is er een jarig...

Deze woensdag hebben we met z’n allen feest gevierd . Onze Jules is 3 geworden . Een mooie kroon , 3 kaarsjes op de taart ( met zelfs een fopkaarsje ) om uit te blazen , een mooi cadeau dat we voor hem hebben gemaakt, …. Lang zal Jules leven , hop hip hip … hoera!

Gestart in 5A

Bonjour! De eerste week in het vijfde leerjaar zit er al op. De juf is heel tof en we leerden al enkele moeilijke woorden in het Frans. Ook in de lessen W.O. moeten we onze aandacht er goed bijhouden, maar onze juf legt alles goed uit. We hebben al veel plezier gehad en we kijken nog uit naar wat de rest van het schooljaar zal brengen. Samen kunnen we alles aan. Au revoir!

Toasten op het nieuwe schooljaar

Het vierde leerjaar heeft samen getoast op het nieuwe schooljaar. Dat deden ze met lekkere toastjes met zelfgemaakte eiersalade en vleessalade! Daar hoort natuurlijk een heerlijke milkshake bij! Iedereen hielp een handje en deed flink zijn best! Het was een gezellige namiddag en een leuke start van het nieuwe schooljaar! Ook mama en papa mochten proeven van de lekkere toastjes! Zij vonden ze superlekker!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be