top of page

Met de 5-jarigen op restaurant

Naar aanleiding van ons lentebuffet hebben we in de klas ook het thema verder uitgewerkt rond gaan eten. We hadden al een fantastische pizzeria in onze klas, een poppenkamer en onze winkel hadden we een beetje uitgebreid. Zo konden de kinderen in de poppenkamer gaan eten in de pizzeria of aankopen gaan doen in onze winkel en uitbaters van de pizzeria konden ook hun inkopen gaan doen in ons supermarktje. Ze moesten goed de prijzen in ’t oog houden en konden met bancontact of cash geld betalen. In de pizzeria kon de ober de bestellingen noteren en de lekkerste pizza’s en spaghetti serveren. Daarnaast hebben we echte pizza-ingrediënten gewogen op de weegschaal en moeten sorteren van licht naar zwaar. Ook bestek hebben we gemeten en dan gekeken welk het langste was. Op de computer konden we een boodschappenlijstje aanvullen en er was nog veel meer! Vraag het maar eens aan jullie kapoenen…

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page