top of page

Water, water en nog eens water

Vorige week zijn we helemaal ondergedompeld in water. Nee, niet echt hoor. We hebben er heel veel over geleerd, maakten ons eigen waterzuiveringsstation, deden superleuke proefjes en brachten een bezoek aan het watercentrum Hidrodoe.

Tijdens de lessen W.O. leerden we hoe water gezuiverd wordt. Daarna waren we dus klaar om een eigen waterzuiveringsstation te maken. Hiervoor zijn we samen naar de beek gegaan om vuil slootwater te halen. In het park zijn we nog zand gaan halen, want zand is een goede filter die grote stukjes vuil tegenhoudt.

Eens we terug in de klas waren, maakten we van een plastic fles, watten, zand en steentjes een waterzuiveringsstation. Daarna moesten we alleen nog het vieze water boven in de fles gieten. We konden bijna niet geloven waar al het vuil naartoe was!

Tijdens de verschillende proefjes met water ontdekten we de gekste dingen. We hebben water zelfs kunnen laten dansen. Als echte wetenschappers gingen we op zoek naar goede verklaringen en achteraf ruimden we ons labo netjes op. Het was superleuk en kei cool!

Op vrijdag 24 maart reden we met de bus richting Herentals. Daar brachten we een bezoek aan het watercentrum Hidrodoe. Eerst keken we naar een 3D-film waarbij Spetter en Drup ons toonden hoe zij gezuiverd werden. Daarna mochten we zelf allerlei leuke dingen doen met water: gigantische bellen blazen, rivieren en sluizen bouwen, draaikolken maken, ons hoofd tussen de vissen steken, watervoetbal spelen,…

Na deze week zijn we heel wat wijzer geworden in de wereld van water. Kortom…

Spitter, spetter, spat, we hebben een onvergetelijke week gehad!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page