top of page

Dag van de wetenschap

Op donderdag 16 februari zijn de leerlingen van het zesde leerjaar naar de Dag van de Wetenschap geweest. Het was een heel leerrijke en leuke dag. De leerlingen werden ondergedompeld in verschillende elementen uit de wetenschap, natuur en techniek. Als eerste stond er 'Frozen Fysics' op ons programma. De leerlingen zagen allerlei spectaculaire proefjes met stikstof en weten nu dat je een banaan als hamer kan gebruiken en hem daarna gewoon kan opeten en dat magneten kunnen zweven door gebruik te maken van stikstof. De tweede workshop was er eentje met roofvogels. Na een korte uitleg over roofvogels kregen de leerlingen de kans om de vogels van heel dichtbij te bekijken. Ze mochten ze zelfs één voor één op hun arm nemen. Dit vonden ze geweldig! Nadat we ons lunchpakket hadden opgegeten, vlogen we er onmiddellijk terug stevig in met een zeer leuke choreografie. Alle spieren werden helemaal los gedanst en de leerlingen konden zich helemaal uitleven op het ritme van de muziek. Daarna deden we het terug een beetje rustiger aan en namen we een kijkje op de werf van het Heilig-Hart college. De leerlingen kregen ook een spoedcursus metsen en mochten zelf een steentje leggen en een muurtje bouwen. Verder leerden we ook over geleiders en isolators en zochten we uit hoe we een lamp konden laten branden. Afsluiten deden we met een leuke en grappige workshop die door Technopolis werd verzorgd. De leerlingen mochten zelf een aantal experimenten uit het aanbod kiezen en deze werden dan voor hen uitgevoerd. We hebben gezien hoe je vuurwerk en olifantentandpasta maakt en hoe je bekertjes van elkaars hoofd kan schieten met een luchtkanon. Kortom, zowel de leerlingen als de leerkrachten hebben enorm genoten van deze dag en heel veel bijgeleerd!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page