top of page

Goortje| Bedrijvigheid in de pietenkeuken

Vandaag zijn de bakpieten van het Goortje  in de weer geweest met het maken van een heleboel pepernoten: kijken welke ingrediënten men moet mengen, van het grote deeg kleine pepernoten rollen, deze dan bakken in de oven, om uiteindelijk te proeven of ze lekker zijn. En reken maar dat ze smaakten! 

Voor de lekkerbekken of de pietjes thuis geven de bakpieten van het Goortje graag hun recept prijs: 250 gr zelfrijzende bloem, 125 gr donkere basterdsuiker, 4 theelepels speculaaskruiden, snuifje zout, 100 gr koude boter en 90 ml melk. 

En nu kan je beginnen: meng de zelfrijzende bloem met de suiker, het zout en de speculaaskruiden. Voeg de koude boter en de melk toe. Kneed dit alles tot een grote bol deeg. Neem wat deeg en rol dit tot een pepernootje. Eenmaal alle pepernootjes (ongeveer een 70) gerold zijn, kan je deze bakken op 170 graden.

Smakelijk!










Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page