top of page

Uitstap naar de boerderij

Dinsdagvoormiddag zijn we op bezoek geweest in de boerderij bij Robbe thuis. Voor onze kleuters was het een enorme ervaring. Op de boerderij was er heel veel te zien en te leren. We zijn eerst naar de koeien gaan kijken, want die waren juist gemolken en hun maïs nog aan het opsmullen. We weten nu ook waarvoor de koeien precies allemaal een oorbel dragen. We hebben ook een beetje geholpen om de restjes maïs terug dichter bij de koeien te brengen. Naast de koeien stonden ook drie grote stieren. Deze hebben we vanop een afstandje kunnen bekijken.

Er waren ook veel kalfjes op de boerderij. Deze hebben we mogen voederen en aaien. Naast de kalfjes stonden meerdere tractors en natuurlijk wou iedereen eens een keertje op de tractor zitten met dank aan de papa van Robbe.

We zijn een kijkje gaan nemen in de melkstal. Hier heeft Robbe ons uitgelegd hoe alles verloopt.

Er waren niet alleen koeien aanwezig op de boerderij, maar er was ook een nestje kleine poesjes. Hopelijk zijn de poesjes niet te bang geworden van alle aandacht van de kleuters!

Als kers op de taart mochten we nog smullen van een overheerlijk bosbeskaasje en proeven van de verse melk.

Het was voor onze kleuters een onvergetelijke uitstap, waarbij ze veel gezien, geleerd en geproefd hebben. Ze zullen er zeker nog lang van nagenieten.

Bedankt Els, Jan en Ludo dat we een bezoek mochten brengen aan jullie boerderij met onze enthousiaste kleuters.

Tags:

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page