Als het donker is ... 💤

Kleren uit, pyama aan. Tanden poetsen. Nog een keertje naar toilet. Knuffel meenemen. Een verhaaltje, en dan lekker slapen ( en soms ook dromen ).

Pompoensoep maken op 't Goortje

Lucas had een pompoen meegebracht, hoogtijd dus om soep te maken, pompoensoep dus. Goed snijden, laten koken, mixen, proeven...en ze was lekker hoor!

Winkeltje spelen

In het eerste leerjaar leerden we rekenen met de euro. Daarom speelden we ook winkeltje in de klas. We maakten drie mooie winkels: een groente- en fruitwinkel, een poppenwinkel en een kinderwinkel. De prijzen werden natuurlijk bij onze spulletjes gezet. Daarna gingen we met onze winkelkar en ons wikkelmandje naar de kassa om deze spulletjes te betalen met speelgoedgeld. Wanneer we te veel geld gaven, moesten we natuurlijk geld terugkrijgen. Goed rekenen dus!

Meten en wegen

Tijdens de rekenles gingen we in kleine groepjes aan de slag. We hebben mogen wegen, meten, enzoverder. Iedereen had ook een eigen taakje: er was een materiaalmeester, een stiltekapitein en een tijdbewaker. We hebben flink samengewerkt. Knap hé?

Actief rekenen op de speelplaats

Vandaag oefenden we het splitsen tot 6. Dit deden we niet in ons boekje, maar op de speelplaats. We maakten verschillende groepjes: van 5 en 1, van 4 en 2, … Kijk maar naar onze foto’s, dan kan je het zien. Leuk hoor!

Letterrace

Om onze lettertjes in te oefenen, gingen we vandaag erg actief aan de slag. De juf had de letters die we al kennen op het hek gehangen. Ze riep dan een letter en wij liepen, huppelden, sprongen, … er naar toe. We deden dat al supergoed.

Verteltafels van de huisdieren

Vandaag hebben we weeral heel wat bijgeleerd over de hond, de poes, de goudvis en de kanarie. De kinderen hebben eerst al de meegebrachte materialen onderzocht, besproken en gesorteerd. Met behulp van deze materialen, infoboeken, eigen ervaringen en prenten hebben we in kleine groepjes een verteltafel van elk dier gemaakt. Op het einde heeft elk groepje zijn eigen huisdier aan de verteltafel voorgesteld. Hierdoor hebben we heel wat bijgeleerd over deze huisdieren en leerden we om ook al een keer voor een klein klasgroepje iets te presenteren. Bedankt voor de vele materialen die we vandaag konden gebruiken.

Regels van de gezelschapsspelen

De kinderen van het 2de leerjaar hebben in de klas geleerd om zelf spelregels te bedenken en te schrijven bij verschillende gezelschapsspelen. Vandaag kunnen ze hun spelregels uitleggen aan de kinderen van het eerste leerjaar en nadien mocht er natuurlijk ook nog gespeeld worden.

Leonardo Da Vinci - Mona Lisa

Tijdens de week "Pop up Europa" werkten we in het tweede leerjaar rond het land Italië. We toverden een kleine tentoonstelling in onze klas over Italië. We knutselden met pasta, bakten lekkere pizza en bouwden met houten blokken de toren van Pisa. Ook de Italiaanse kunstenaar Leonardo Da Vinci kwam aan bod. Zijn beroemdste schilderij, de Mona Lisa, werd besproken... en geschilderd! Onze kinderen ontpopten zich tot echte kunstenaars!

Een prentenboek maken en voorlezen

De kinderen van het tweede leerjaar leerden vorige maand over prentenboeken. Het resultaat was dat ze zelf een prentenboek hebben geschreven! Dat was om trots op te zijn! En prentenboeken dienen gelezen te worden. Zo kon iedereen zijn of haar prentenboek voorlezen aan zijn of haar peter of meter van het zesde leerjaar. Dat was leuk!

We leren over de liter

Tijdens de rekenles leerden we over de liter. We konden in groepjes meten hoeveel de inhoud was van verschillende soorten flessen. Er werd hard geschat, gemeten en geleerd! Een leerrijke ervaring!

Pompoensoep maken

Op donderdag 25 oktober maakten de kinderen van het tweede leerjaar heerlijke pompoensoep met spinnetjes! Groenten snijden, frikadelletjes rollen, ... Hier werd hard gewerkt in de keuken! Het resultaat mocht er zijn : 2 grote potten lekkere soep! Smullen maar!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be