GOK-project: knutselactiviteit met onze mete- en petekindjes!

We hebben lang uitgekeken naar dit moment en hebben ons heel goed geamuseerd. Samen met ons mete- of petekindje hebben we houten fotokaders versierd met oude puzzelstukjes. Nadien trok de juf nog een leuke foto van ons en konden we deze foto in onze fotokader stoppen. Het resultaat was supermooi! Daarna hebben we nog even samen gespeeld op de speelplaats. Nu kijken we al uit naar de volgende activiteit met ons mete- of petekindje.

Gedichten maken met legoblokjes

Er zitten echte taal-talenten in het tweede leerjaar. Per twee een muurtje bouwen in lego en aan de hand daarvan een gedicht maken met dezelfde structuur als de blokjes. Woorden konden gezocht worden in liedjes en verhalen. Een hele klus, maar met mooi resultaat!

Dieren in de klas

Naar aanleiding van het W.O.-thema “dieren”, kregen we de voorbije week heel wat dieren op bezoek in onze klas : cavia’s, hamsters, honden, konijnen... Zo kwamen we heel wat meer te weten over deze schattige huisdieren. Dankjewel aan alle mama’s, oma’s, moekes om hier wat tijd voor vrij te maken! Het was een leuke namiddag!

Een kleuren-kleutergroep

De afgelopen dagen stond er telkens een mooie kleur centraal. Niet al onze kleuters kiezen dezelfde als hun “lievelingskleur” . Om die favoriet aan hun vrienden te tonen, zijn ze vrijdag in HUN kleur (al dan niet eentje van de regenboog 🌈) die kleurrijke dagen komen afsluiten . Welke kleur kies jij ?

Kookactiviteit

brood in stukjes snijden eitjes breken melk toevoegen eitjes met de melk mengen de juf bakt onze wentelteefjes terwijl wij een opdracht afwerken uiteindelijk kunnen we smullen van onze overheerlijke wentelteefjes

Pompoensoep op 't Goortje

Jaarlijkse traditie op ’t Goortje : soep maken. Van het snijden van de pompoen (of was het toch een meloen?!) over het bijdoen van “de tomatensaus” tot het mixen “ajuin lust ik niet “ van de soep. Ze mochten zelfs met een echt mes snijden en geen enkel vingertje moest verzorgd worden. Kortom…onze kleuters zijn klaar om jou thuis te helpen koken. Nu doen ze dat nog graag 😉

Babyhoekje

In de klas is er sinds deze week een heus babyhoekje. Niet dat wij terug een baby zijn. Het is er eentje om zelf mama of papa te spelen, samen met de poppenbaby’s. Een baby is nog klein, je moet er goed voor zorgen: badje geven, flesje geven, propere pamper aandoen, even gaan wandelen, .... Maar dat alles doen we met veel liefde.

Boswandeling 5-jarigen

Dinsdagmiddag mochten we onze laarzen aandoen om naar het bos te gaan. Onze missie was: een echte ‘speurneus’ worden. Kristien en Fonz wachtten ons op in het bos. Zij hebben ons daar van alles verteld over de natuur. Kristien vertelde ons over de verschillende soorten paddenstoelen, schors en blaadjes. We vonden veel blaadjes, naalden en eikels op de grond. Naar kriebeldiertjes hebben we ook gezocht, maar hiervan hebben we er niet zo veel gevonden. Tenslotte mochten we zelfs met een stethoscoop naar de bomen luisteren. Wat een avontuur!

Hoekenwerk in de derde graad

Opnieuw deden we met het 5de leerjaar en het 6de leerjaar samen hoekenwerk. We verdeelden ons in 3 groepen. Bij juf Sofie mochten we zelfgemaakte foto's bewerken met Pixlr. Een online webtool om gratis leuke effecten toe te voegen aan je foto. Bij juf Sarah maakten we zelf heerlijke en gezonde limonade. Bij meester Marc gingen we de technische toer op en maakten we proppenschieters. Het was alweer erg leuk en we kijken alweer uit naar de volgende activiteiten in het hoekenwerk! Groetjes 5A en 6A

Oefenen fietsparcours voor het fietsexamen

Wij zijn 24 oktober het fietsparcours in Heist-op-den-Berg gaan oefenen. Het duurde heel lang, want het parcours loopt dwars door Heist. Maar het was heel leuk. We hebben heel wat bijgeleerd over de verkeersregels. Twee agenten van de politie toonden ons alle gevaarlijke punten van het traject. We moesten vaak stoppen en dan kregen we uitleg hoe je het moest doen. Nu is het aan ons en moeten we vaak gaan oefenen. Want in het zesde leerjaar staat het fietsexamen op het programma. Het was super leuk! groetjes 5A!

Grootouderdag: De foto's!

Onze kleuters vlogen tijdens de grootouderdag de wereld rond met het vliegtuig! De stewardessen en de piloot van HG-Airlines zorgden voor een veilige vlucht, zodat onze grootouders konden genieten van leuke optredens!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be