Bouwvakkers in spe

Bob de bouwer krijgt concurrentie. Onze vrienden van ’t Goortje weten sinds kort ook hoe ze een mooi huis kunnen bouwen . Eerst een plan maken en dan : Bouwen maar.

Moederdag

“Mijn mama heeft een mooi kleed. Ik zie graag blauw, maar dat heeft ze niet. “,” Mijn mama heeft geen pyjama, die slaapt in haar blootje”, “ Mijn mama drinkt graag cola en Ice-tea, maar ik moet water drinken”, “Mijn moeke eet graag gekookte patatjes. Ik en mijn vake eten liever gebakken patatjes, mijn moeke eet dan maar mee gebakken patatjes”, “Mijn mama kan kleine plantjes laten groot worden” Je ziet het: we hebben een mooi - maar realistisch - beeld van onze mama’s en moekes en één ding is voor iedereen hetzelfde: we zien hen graag!

Bezoek aan het gemeentehuis

Op donderdag 11 mei brachten we een bezoek aan het gemeentehuis van Heist-op-den-Berg. Daar werden we verwelkomd door Lut. Zij gaf ons een rondleiding op de dienst 'Burgerlijke stand'. We kregen er zelfs ons eigen getuigschrift van woonst! Daarna gingen we eens een kijkje nemen op het bureau van de papa van Hannah. Hij is gemeentesecretaris van Heist-op-den-Berg en nam ons ook mee naar de raadszaal. We mochten er een plekje nemen en zo werden we eventjes lid van de gemeenteraad! Lut en Hans hebben heel wat verteld over de werking van de gemeenteraad. Dat was heel interessant en we hebben heel veel bijgeleerd! Verder zijn we ook gaan kijken naar de trouwzaal. Soetkin en Cas hebben elkaar bijn

Ten Kerselaere

Vrijdag gingen we op bezoek naar Ten Kerselaere. Samen met de bewoners zongen we liedjes van vroeger. We namen een kijkje in een kamer. We leerden hoe de mensen daar in bad gezet worden met een lift. We zagen de fitness binnen en ook hoe ze buiten kunnen turnen. Het was zeer leerrijk.

De fiets van...

Met 4 wielen (2 grote en 2 zij-wieltjes), met 3 wielen, met 2 wielen en zonder wielen (maar met de lopende voeten) … fietsen kunnen we als de beste. En dat hebben we de afgelopen week dan ook volop gedaan. Zowel op de speelplaats als op de ruime parking was het een fietsparadijs!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be