Kookactiviteit 2K

Dinsdag hebben we nog eens kunnen koken. We hebben het fruit in blokjes leren snijden. De juf heeft de witte en bruine chocolade gesmolten. Wij mochten het fruit doppen in de chocolade. Nadien mochten we alles op smullen ... en het was heel lekker!

Groentensoep en liedje in het Frans

Dankzij de hulp van de mama van Pauline hebben we vandaag lekkere groentesoep gemaakt. We leerden alle groenten benoemen in het Frans. Terwijl de soep op het vuur stond, hebben we nog een Frans liedje gezongen en gedanst. Nadien konden we smullen van onze eigen bereide soep. De ene vond het al lekkerder dan de andere ;-)

Hokus pokus

In een straatje op het Goor staat een schooltje. Daar komen vele kindjes samen spelen. Dat kunnen ze al goed. Deze week hebben ze bezoek van een leuk boekenvriendje. Wil je weten wie, vraag het hen maar.

Thema 'indianen' in de 3de kleuterklas

- zelf een indianen T-shirt creëren - een indianendorp maken door zelf tipi's te bouwen - ons verkleden en spelen in de indianentent - een totempaal bouwen met blokken en dozen

STOP-MOTION Filmpjes uit het vierde leerjaar!

De afgelopen week hebben de leerlingen van groep 2 uit het vierde leerjaar een stopmotionfilmpje gemaakt. Eerst bedachten ze met hun groepje een verhaal, nadien maakten ze er personages en een achtergrond bij. Daarna zijn ze aan de slag gegaan met de dootabs en namen ze heel veel foto's voor hun filmpje. Ze zetten de foto's achter elkaar en kregen een mooi stopmotionfilmpje! Het resultaat mag er zeker zijn! Kijk maar even mee! Binnenkort worden de leerlingen van groep 1 echte filmmakers. Hou dus zeker de website in de gaten, want hun filmpjes worden ongetwijfeld ook superknap!

Vierde leerjaar steelt de show!

Een dikke pluim voor alle leerlingen van het vierde leerjaar! Samen hebben ze enkele toneeltjes gespeeld voor de andere kinderen van de school. Wat hebben ze dat goed gedaan! Kijk zelf maar eens!

Carnaval in het derde

Het was een fantastische dag in het derde leerjaar. We hadden mooie, grappige carnavalisten. Onverwachts was er zelfs familie… Met de super lekkere frietjes kon de dag niet meer stuk. Gelukkig was ook de zon van de partij voor de stoet. En nu… een welverdiende vakantie.

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be