Grom

Op vrijdag 7 oktober trokken we met het tweede leerjaar naar het Groentemuseum (Grom) in Sint-Katelijne -Waver. Daar maakten we kennis met de voedingsdriehoek. We leerden over gezonde voeding en konden zo allerlei producten op de juiste plaats in de voedseldriehoek zetten. Nadien gingen we aan de slag in de keuken! We kookten heerlijke groentesoep, broccolipuree met een gekookt eitje, en als dessert een lekkere fruitsaté met een vleugje chocolade! Wat werd er hard gesmuld! Na het eten trokken we naar de groentetuin waar we zagen hoe en waar deze groenten geteeld werden. En toen was het helaas al tijd om weer naar school terug te keren! Het was een leuke, leerrijke en lekkere dag!

Op weg naar het groot-ouders-feest

Onze kleuters zijn volop in de weer voor het groot-ouders-feest. Misschien vinden jullie wel over welk sprookje het zal gaan??? Kijk maar …

Op 't Goortje hebben we een bos!

Jaja, ook op' t Goortje hebben we een bos. Het is goed verborgen en alleen Jules (en wij nu ook dus) weten het. Je kan er bomen knuffelen, voelen hoe zacht de grond er is, vruchten zoeken voor de eekhoorn, vogels beluisteren en een onverwachte kikker bewonderen.

Soep op 't Goortje

Op 't Goortje maken we soep. We mogen zelf de courgette snijden...met een echt mes, want dat mag thuis soms nog niet ;-)

Dag van de leerkracht

Voor de dag van de leerkracht kregen we een lekkere en gezonde traktatie! Dankjewel oudercomité!

Op ontdekking...

Van maandag tot vrijdag hebben we veel geëxperimenteerd op ons Goortje. voelen (zacht, koud, dat prikt, …); proeven van allerlei smaken (zoet, en dan choco, geniet wel de voorkeur); ruiken aan verschillende geuren (vuilnisbak stinkt wel ); kijken en horen. Enkele anekdotes om te onthouden: met lichtje van de zaklamp zoeken op foto of men er wel opstaat. En aan radio luister je naar Piet Piraat met oorbellen op je oren .

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be