Water spetterdespat

Met water kan je veel doen: water om te drinken, water voor de planten, water om te wassen, water om te poetsen, water voor de dieren, en zeker: water om in en mee te spelen.

Een kleine dierentuin op 't Goortje

We zagen veel dieren ‘t Goortje plezieren o dat was een wonder. ’t Was een wonder boven wonder dat die dieren ons plezieren konden . Hi hi hi ha ha ha we waren erbij en knuffelden mekaar.

Proefjes met water

Op donderdag 26 mei werden de kinderen van het vierde leerjaar echte wetenschappers! Ze deden allerlei verschillende proefjes met water en ontdekten de gekste dingen! Ze hebben water zelfs kunnen laten dansen! Als echte professoren gingen ze op zoek naar goede verklaringen en achteraf ruimden ze hun labo netjes op! Wat hebben ze flink hun best gedaan!

Waterzuiveringsstation

Tijdens de lessen W.O. hebben we geleerd hoe water gezuiverd wordt. Wij waren dus klaar om een eigen waterzuiveringsstation te maken! Daarvoor zijn we eerst naar de beek gegaan om vuil slootwater te halen. In het park zijn we ook nog zand gaan halen, want zand is een goede filter die grote stukjes vuil tegenhoudt. Eens we terug in de klas waren, maakten we van een plastic fles, watten, zand en steentjes een waterzuiveringsstation. Daarna moesten we alleen nog het vieze water boven in de fles gieten. We konden bijna niet geloven hoe zuiver het water al was!

Het verkeer in onze straat

Oversteken ??? Weten jullie hoe dat gaat ???? Aan de hand van een lied hebben we geleerd hoe het moet, daarna hebben we het uitgeprobeerd in onze straat. kijk maar ... Weten jullie hoe druk het is in onze straat? Wij zijn het verkeer gaan tellen (turven) gedurende 15 min. Ola, wat reden er veel auto's ... meer dan 70 hebben we er geteld. Ook 1 brommer, 1 tractor, 1 bus en 3 fietsers ... In de klas zelf ontdekten we hoe een fiets in elkaar zat en hoe ver een speelgoedauto kon rijden

Radio Retro

Vorige week ging het 3de leerjaar naar “ Ten Kerselaere”. We hebben daar met de bewoners ochtendgymnastiek gedaan. We zongen liedjes van vroeger : 2 Ogen zo blauw, zie ik de lichtjes van de Schelde en vrienden zit neder in de ronde. De mensen zongen geamuseerd mee. We kregen ook een rondleiding en zagen hoe de bewoners daar leefden. Het was zeer leuk.

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be