Koken op 't Goortje

Mama's maken lekker eten klaar: pannenkoeken, spaghetti, vlees, .. Dat hebben we al veel mogen horen. Maar nu waren wij de mama's en wat schafte de pot vandaag: een smoothie. Dank je wel mama Kelly en mama Anja om ons te helpen!

Knuffels naaien

Vandaag gingen we in het 2de leerjaar aan de slag met naald en draad! Gelukkig kregen we hulp van wel 14 mama’s en oma’s! Zij hielpen ons bij het naaien van onze knuffels : “Fons” en “Fleur” ! Het was wel een hele klus! De ganse namiddag werkten we, om dan op het einde van de dag heel fier ons knuffeltje een mooi plaatsje in de klas te geven... Nu nog enkele weken wachten, en Fons en Fleur mogen mee naar de kerk! Wij tellen alvast af!

Grootouders vertellen over hun kindertijd

Op maandag 25 april kwamen in het derde leerjaar enkele grootouders vertellen over hun kindertijd. De leerlingen hebben geboeid geluisterd naar de verhalen over ‘de tijd van toen’. Hierbij nog enkele dingen die ze graag willen onthouden: Je kreeg heel snel straf Ezelsoren Je rugzak moest je in je hand dragen, want die kon nog niet op je rug Als straf moest je in de kast Alleen maar bruine of zwarte schoenen Je moest heel stil en netjes blijven zitten Er was een jongens- en een meisjesschool Soms wel 900 leerlingen op 1 school Wij willen de grootouders nog graag bedanken voor hun interessante, boeiende uitleg! De leerlingen van het derde leerjaar zijn jullie heel dankbaar voor het aangename b

Knutselen met onze petekinderen

Op donderdag 21 april hebben we een leuke namiddag gehad met onze petekinderen. Samen met hen werkten we aan een mooi knutselwerkje. Eerst bliezen we allemaal een ballon op en knipten we vier pootjes uit eierdoosjes. Deze kleefden we aan de ballon vast en dan mochten we onze handen lekker vuil maken. Met behangerslijm kleefden we de ballon eerst vol met strookjes krantenpapier. Daarna gebruikten we mooi inpakpapier om onze ballon te bekleden. Nu moeten we nog even wachten tot de ballon droog is en dan kunnen we hieraan verder werken. Er komen nog oogjes, oortjes,… aan. Ra ra ra.. wat zouden we aan het knutselen zijn?

3de leerjaar knutselt met 4 jarige kleuters

Vorige week beplakten we een ballon met krantenpapier en veel lijm. Deze week hadden de juffen de ballonnen doorgeknipt. Wij mochten elk een helft schilderen.De lln vh 3de leerjaar leerden dan muizentrapjes plooien aan de kleuters. Dit lukte zeer goed. We hebben veel van elkaar geleerd.Volgende week maken we ons lieve-heersbeestje verder af.

Een baby op bezoek op 't Goortje

Dinsdag kregen we bezoek: mama Kim en grote zus Ellis kwamen hun broertje Melvin aan ons tonen. Zo konden we zien dat zo'n baby kleine handjes heeft, met kleine nageltjes en zonder nagellak. We ontdekten ook dat baby's melk drinken uit een fles of uit de borst en dat spaghetti nog niet op het menu staat. Maar vooral konden we ervaren hoe zacht en lief een baby is. Dank je wel voor jullie bezoek, Melvin en mama Kim!

Samenwerking met meter en peter

Vrijdag hebben we de meters en peters samen met hun petekinderen gewerkt aan een knutselwerk. Ze mochten hun handen lekker vuil maken door een ballon vol te kleven met stukken krantenpapier. De ballonnen moeten nu nog een weekje drogen en dan kunnen we het knutselwerk verder afwerken. Rara hoe gaan we van één ballon twee knutselwerkjes maken ...

Kriebeldiertjes op 't Goortje

We hebben op ons Goortje een echte dierentuin, niet met grote dieren natuurlijk, maar die kleine exemplaren zijn even interessant. Duizendpoten, pissebedden, spinnen, mieren, ....we vinden ze wel.

Bezoek Grom

Op maandag 21 maart brachten we met het 2de leerjaar een bezoek aan het Grom. We leerden er over de voedselpiramide en trokken de tuin in, op zoek naar lekkere groenten. Ook in de serres konden we zien hoe er volop gezaaid en geplant werd. De imker gaf ons ook veel uitleg over het harde werk van de bijen. Indrukwekkend om te zien! Maar het allerleukste was toch het klaarmaken van het middagmaal. Als echte chef-koks gingen we aan de slag in de keuken. En toen onze buikjes rammelden van de honger stond er een heerlijke maaltijd op ons te wachten : heerlijke groentesoep , puree van prei met een hardgekookt eitje, en als dessert een lekker fruitslaatje! Toen onze buikjes gevuld waren kropen we n

Nieuws uit het vijfde

We speelden met zand in de wo-les. We moesten een berg maken met een steile en zachte helling. We plaatsten rond onze berg wandelaars (pionnen) en verbonden ze met touwtjes. Toen moesten we een reliëfkaart maken van onze ‘berg’. Best een moeilijke klus. We gingen ook voorlezen voor onze petekindjes en bij de kleuters van juf Greet en juf Karolien. Dat was heel leuk. We hielden een miniconcertje voor meneer directeur en juf Hilde. Spannend!

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be