Op weg naar de eerste communie !

Naamopgave Afgelopen vrijdag was het zover... de eerste voorbereidende viering voor onze eerste communie: de naamopgave. De kinderen konden met veel overtuiging hun naam noemen, vertellen welk talent ze hebben en aan iedereen laten horen dat ze heel graag hun eerste communie willen doen! Er werd ook hard gezongen in de kerk en een mooi verhaal verteld over Fons, de eend en Fleur, de muis. De kinderen knutselden op voorhand een diertje van het bos, dat dan tijdens de viering een mooi plaatsje kreeg in de boom. Zo werd het alvast een geslaagde viering! Bravo aan al onze vriendjes om zo hun best te doen!

Muziek ... muziek en nog eens muziek

Op 't Goortje zijn de muzikanten volop in de weer. Ze oefenen en luisteren naar hartelust om de volgende dagen het carnavalgebeuren mee op te luisteren

Iglo's bouwen

Vorige week vielen de eerste sneeuwvlokjes in ons land! Ideaal om onze eskimo's af te werken. Eerst maakten we uit klei een iglo en een eskimo. Dat was wel een beetje vies, maar erg leuk! Onze handen zagen echt vuil! Na enkele dagen was de klei gedroogd en konden we onze iglo en eskimo een mooi kleurtje geven! Nu staan ze allemaal te pronken in onze klas. Wat een mooi resultaat!

Beroepententoonstelling

In het 2de leerjaar leerden we de afgelopen weken over beroepen. Naar aanleiding van dit thema mochten de kinderen allerlei spullen van het beroep van mama en/of papa meebrengen. Hiermee hielden we dan een echte beroepenbeurs. We maakten kaartjes met de benamingen van de spullen en zetten alles mooi tentoon. 2A bracht dan een bezoek aan de beurs van 2B en omgekeerd. En als kers op de taart kwamen ook onze peters en meters van het 6de leerjaar een kijkje nemen! Er werden veel vragen gesteld en onze kapoenen van het 2de stonden iedereen goed te woord! Het werd een leerrijke en leuke ervaring!

Knutselnamiddag in het tweede leerjaar

In het tweede leerjaar zijn we stilaan begonnen aan de voorbereidende vieringen voor onze eerste communie. Zo staat op vrijdag 29 januari de naamopgave op het programma. Hiervoor moesten er allerlei dieren van het bos geknutseld worden... Gelukkig konden we rekenen op de hulp van heel wat bereidwillige papa’s, mama’s en oma’s! Er werd hard geknutseld...en op het einde van de dag konden we heel fier zijn op onze vlinders, eekhoorns, wolven, beren, mieren, konijntjes, bijtjes, uilen en vogels... Een dikke pluim voor onze kinderen en alle helpende handen!

Op naar de post !

De post De voorbije 3 weken hebben we een beetje meer bijgeleerd van de werking van de post. We weten nu welke weg de brief aflegt als we die in de rode postbus steken. Van een echte postbode hadden we allerlei materiaal gekregen om te tonen en te gebruiken in de klas. Zoals zijn kledij, helmen, verschillende soorten enveloppen, stickers om er op te kleven als het een verkeerde zending is, postzakken, zowel voor de fiets, bromfiets als om de rode postbus leeg te maken. Er zaten zelfs speciale attributen bij, zoals iets om aan je schoenen vast te maken als het sneeuwt. In de klas hebben we zelfs een postkantoor nagemaakt waar je postzegels en enveloppen kon kopen en nadien je briefje versture

Nieuwjaarsbrieven

Voor de kerstvakantie kwamen de kleuters van juf Greet hun nieuwjaarsbrieven voorlezen voor hun peter/meter. De leerlingen van het derde leerjaar waren zeer blij met hun cadeautje en gaven fier hun kerstkaart af.

Is er een dokter in de klas ?

Voel jij je niet zo goed? Heb je koorts? Of moet er dringend een spuitje gezet worden? Onze kleuters van 't Goortje staan klaar om jou te verzorgen. Je bent bij ons in kleine, maar goede handen!

De kunst van fotografie

Deze week leerden we werken met een fototoestel. We hebben foto's genomen van elkaar en van alle materialen uit de klas. De komende dagen kunnen we onze foto's bewonderen in een diavoorstelling aan de computers.

Vuurwerk

Wij zijn al in het nieuwe jaar, maar toch blikken we graag even terug. Het was een gezellige tijd in onze klas - kerstboom zetten en versieren - kaarsjes aan - sterretjes bakken met strijkparels - nieuwjaarsbrief maken met knikkers en goud/zilver verf voor onze peter/meter - nieuwjaarsbrief voorlezen voor onze peter/meter - kerstfilm kijken samen met onze peter/meter - kerstmis vieren aan de feesttafel - ... Geniet even mee.

Creawedstrijd

Joepie, we hebben de creawedstrijd gewonnen! In november kregen we een leuke workshop van Stien over het leven van kinderen in Senegal. Stien daagde ons uit om mee te doen aan een leuke wedstrijd! Hiervoor moesten we een eigen muziekinstrument maken uit afvalmateriaal. We maakten onze eigen kazoo met behulp van een plastic buisje. We moesten er dan een stukje afzagen en er een gaatje in boren! Spannend hoor, want voor sommigen was dit de eerste keer dat ze met een boormachine werkten. Langs de ene kant hebben we de buis dicht gemaakt met een stukje van een plastic zak. Tot slot maakten we dit vast met een elastiekje. Ziezo, onze kazoo was klaar! Om de Sint te verwelkomen in onze klas, hebben

Recente berichten
Archief
Volg ons
  • Facebook Basic Square
Mooimakers.png
  • Grey Facebook Icon

Kleuter    Lager    Brede Basiszorg   Kleutereiland 't Goortje

Vrije Basisschool 't Goor & 't Goortje | P. Mellaertsstraat 32 | 's Gravenhagestraat 6 | 2220 Heist op den Berg    015/24 76 64  vbshgoor@vbshgoor.be