top of page

4| Een bezoek aan de raadzaal én een huwelijk in onze klas!

In het vierde leerjaar leren we over onze eigen gemeente Heist-op-den-Berg. We leren bijvoorbeeld de deelgemeenten, de verschillende diensten van een gemeente en hoe onze gemeente bestuurd wordt. Daarom brachten we ook een bezoek aan het gemeentehuis.

Daar werden we rondgeleid door Cynthia. Ze nam ons mee naar de raadzaal en gaf ons wat meer uitleg over de werking van de gemeenteraad. We mochten ook zelf een plekje innemen op de stoelen van de gemeenteraadsleden en sommige kinderen mochten ook iets door de microfoontjes zeggen. Verder deden we ook een leuke quiz in de raadzaal.

Als onze ‘vergadering’ in de raadzaal voorbij was, gingen we nog eventjes naar de trouwzaal. Daar hebben Loise en Andres elkaar het ja-woord gegeven onder het goedkeurende oog van burgemeester Rodrigo! Natuurlijk hebben de getuigen ook netjes hun handtekening gezet. Wat hebben we hard gelachen toen!

Om ons bezoek af te ronden, gingen we nog even naar langs het onthaal en de burgerzaken. Daar vertelden ze ons waarvoor we bij hen terecht konden. Nu weten we bijvoorbeeld allemaal waar onze kids-ID vandaan komt! Ze toonden ons ook nog heel erg oude boeken die er bewaard worden.

Uiteraard willen we Cynthia heel erg bedanken voor deze leerrijke en superfijne namiddag! We hebben nu een beter beeld van de werking van het gemeentebestuur. Ook willen we Gwenny en Hilde heel hard bedanken om onze uitstap naar het gemeentehuis te begeleiden. Dankjewel daarvoor!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page