September 24, 2020

September 21, 2020

September 17, 2020

September 10, 2020

March 10, 2020

Please reload

Recente berichten

Grootouderfeest

October 24, 2019

1/2
Please reload

Uitgelichte berichten

Meneertje Pom op bezoek bij zijn vrienden

September 17, 2020

Meneertje Pom nam ons deze keer mee naar al zijn vrienden die in verschillende landen op onze wereldbol wonen.

Eerst ging hij naar Afrika en ontmoette hij daar een van zijn vriendjes. Die zag er een beetje anders uit dan wij. Hij had een andere huidskleur en had andere kleren aan. Hij woonde in een ander huisje dan waar wij in wonen, het was gemaakt van hout. Er woonde ook veel gevaarlijke dieren, maar als je je heel klein maakt, doen ze niets.

Ook in de woestijn woonde een vriend van hem, Mazout. Daar was alleen maar zand en woonde kamelen en dromedarissen. Daar aten ze ook veel vlees. Mazout leerde ons ook dansen zoals de mensen in de woestijn dat doen.

Bij zijn vriend, Frisco de Eskimo, aan de Noordpool, vond meneertje Pom het maar koud. Hij begreep niet hoe je daar vissen kon vangen met al dat ijs. Frisco toonde het hem, door het ijs stuk te maken kan je met een hengel vissen vangen. Er woonden daar ook ijsberen, maar geen pinguïns!

En uiteindelijk ging hij een bezoekje brengen aan zijn vriend, Lingling, in China. Die woonde in een tempel en die verkleedde zich soms in een draak. Daar aten ze veel rijst, sushi en loempia’s. Lingling leerde ons hoe ze elkaar daar begroeten.

Ook al zien ze er allemaal een beetje anders uit, wonen en eten ze anders dan wij en kleden ze zich anders, toch zijn het allemaal vrienden van Meneertje Pom.

 

 

 

Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags