top of page

Onze eigen klasraad in de raadzaal én een huwelijk!

In het vierde leerjaar leren we over onze eigen gemeente Heist-op-den-Berg. We leren bijvoorbeeld de deelgemeenten, de verschillende diensten van een gemeente en hoe onze gemeente bestuurd wordt.

Daarom brachten we ook een bezoek aan het gemeentehuis.

Daar werden we rondgeleid door Cynthia. Ze nam ons mee naar de raadzaal en gaf ons wat meer uitleg over de werking van de gemeenteraad. We mochten ook zelf een plekje innemen op de stoelen van de gemeenteraadsleden en hebben enkele belangrijke agendapunten besproken: frietjes voor iedereen, een pretpark op de Liersesteenweg, minder schoolvakanties,… Als iedereen zijn zegje had kunnen doen, werd er gestemd! Na de stemming keek de gemeentesecretaris of het agendapunt werd goedgekeurd of afgekeurd. Dit was een superleuke ervaring!

Als onze vergadering in de raadzaal voorbij was, gingen we nog eventjes langs het onthaal en de burgerzaken. Daar vertelden ze ons waarvoor we bij hen terecht konden. Nu weten we bijvoorbeeld allemaal waar onze kids-ID vandaan komt!

Om ons bezoek af te ronden, gingen we nog even naar de trouwzaal. Daar hebben Fédérick en Pauline elkaar het ja-woord gegeven onder het goedkeurende oog van burgemeester Fran! Natuurlijk hebben de getuigen ook netjes hun handtekening gezet. Wat hebben we hard gelachen toen!

Uiteraard willen we Cynthia heel erg bedanken voor deze leerrijke en superfijne namiddag! We hebben nu een beter beeld van de werking van het gemeentebestuur. Ook willen we Monique en Hannelore heel hard bedanken om onze uitstap naar het gemeentehuis te begeleiden. Dankjewel daarvoor!

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page