September 21, 2020

September 17, 2020

September 10, 2020

March 10, 2020

March 3, 2020

March 3, 2020

Please reload

Recente berichten

Grootouderfeest

October 24, 2019

1/2
Please reload

Uitgelichte berichten

Onze eigen klasraad in de raadzaal én een huwelijk!

December 5, 2019

In het vierde leerjaar leren we over onze eigen gemeente Heist-op-den-Berg. We leren bijvoorbeeld de deelgemeenten, de verschillende diensten van een gemeente en hoe onze gemeente bestuurd wordt.

Daarom brachten we ook een bezoek aan het gemeentehuis.

 

Daar werden we rondgeleid door Cynthia. Ze nam ons mee naar de raadzaal en gaf ons wat meer uitleg over de werking van de gemeenteraad. We mochten ook zelf een plekje innemen op de stoelen van de gemeenteraadsleden en hebben enkele belangrijke agendapunten besproken: frietjes voor iedereen, een pretpark op de Liersesteenweg, minder schoolvakanties,… Als iedereen zijn zegje had kunnen doen, werd er gestemd! Na de stemming keek de gemeentesecretaris of het agendapunt werd goedgekeurd of afgekeurd. Dit was een superleuke ervaring!

 

Als onze vergadering in de raadzaal voorbij was, gingen we nog eventjes langs het onthaal en de burgerzaken. Daar vertelden ze ons waarvoor we bij hen terecht konden. Nu weten we bijvoorbeeld allemaal waar onze kids-ID vandaan komt!

 

Om ons bezoek af te ronden, gingen we nog even naar de trouwzaal. Daar hebben Fédérick en Pauline elkaar het ja-woord gegeven onder het goedkeurende oog van burgemeester Fran! Natuurlijk hebben de getuigen ook netjes hun handtekening gezet. Wat hebben we hard gelachen toen!


Uiteraard willen we Cynthia heel erg bedanken voor deze leerrijke en superfijne namiddag! We hebben nu een beter beeld van de werking van het gemeentebestuur. Ook willen we Monique en Hannelore heel hard bedanken om onze uitstap naar het gemeentehuis te begeleiden. Dankjewel daarvoor!

 

 

 

Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags