September 24, 2020

September 21, 2020

September 17, 2020

September 10, 2020

March 10, 2020

Please reload

Recente berichten

Grootouderfeest

October 24, 2019

1/2
Please reload

Uitgelichte berichten

Uitstap naar de boerderij

May 17, 2018

 

Dinsdagvoormiddag zijn we op bezoek geweest in de boerderij bij Robbe thuis.  Voor onze kleuters was het een enorme ervaring.  Op de boerderij was er heel veel te zien en te leren.  We zijn eerst naar de koeien gaan kijken, want die waren juist gemolken en hun maïs nog aan het opsmullen.  We weten nu ook waarvoor de koeien precies allemaal een oorbel dragen.  We hebben ook een beetje geholpen om de restjes maïs terug dichter bij de koeien te brengen.  Naast de koeien stonden ook drie grote stieren.  Deze hebben we vanop een afstandje kunnen bekijken.  

Er waren ook veel kalfjes op de boerderij.  Deze hebben we mogen voederen en aaien.  Naast de kalfjes stonden meerdere tractors en natuurlijk wou iedereen eens een keertje op de tractor zitten met dank aan de papa van Robbe.  

We zijn een kijkje gaan nemen in de melkstal.  Hier heeft Robbe ons uitgelegd hoe alles verloopt.  

Er waren niet alleen koeien  aanwezig op de boerderij, maar er was ook een nestje kleine poesjes.  Hopelijk zijn de poesjes niet te bang geworden van alle aandacht van de kleuters!

Als kers op de taart mochten we nog smullen van een overheerlijk bosbeskaasje en proeven van de verse melk.  

 

Het was voor onze kleuters een onvergetelijke uitstap, waarbij ze veel gezien, geleerd en geproefd hebben. Ze zullen er zeker nog lang van nagenieten.

 

Bedankt Els, Jan en Ludo dat we een bezoek mochten brengen aan jullie boerderij met onze enthousiaste kleuters.

Tags:

Please reload

Volg ons
Please reload

Zoeken op tags